Інгредієнти:
Бісквіт з кавою | |
---|---|
яйця | 10 шт. |
цукор | 300 г |
мука | 1 скл. |
розпушувач | 2 ч.л. |
куркума | 1 ч.л. |
крохмаль | 3 ст.л. |
кава мелена | 3 ст.л. |
Коричневий бісквіт | |
яйця | 5 шт. |
цукор | 5 ст.л. |
розпушувач | 1 ч.л. |
какао | 3 ст.л. |
мука | 2 ст.л. |
Кавовий крем | |
молоко | 750 мл |
ванільний пудинг | 2 уп. |
цукор | 150 г |
кава розчинна | 2 ч.л. |
горілка | 2 ст.л. |
масло | 300 г |
Рецепт пляцка “Лілія” вже давно ” гуляє” по Західній Україні. Він перевірений та звичний для багатьох господинь. Часто це один з різноманітних весільних пляцків на Галичині. Ось і я вирішила спекти цей пляцок на Великодні свята. Рецептом та секретами приготування поділилась колега по роботі. Дуже мені сподобався такий кавовий пляцок. І високий, і смачний, і гарний!
Як приготувати
Форма 25*35 см
Бісквіт з кавою. Білки відділити від жовтків. Білки збити в піну додати цукор, збити. Поділити збиті білки на 2 частини. Одну частину додати до жовтків, збити все разом. Додати борошно, порошок до печива та куркуму, замісити тісто міксером.
До другої частини білків додати крохмаль і порошок до печива, збити.
У застелену форму викласти жовте тісто. З допомогою сита, щедро посипати кавою. Тоді викласти білкову масу. Випікати при температурі 180 град 50-60 хв. Вийняти з форми, остудити. Розрізати горизонтально на дві частини. Таким чином, вийде білий корж з кавою та жовтий корж.
Коричневий бісквіт. 5 білків збити, додати цукор, збити, додати жовтки, збити. Додати муку, какао і розпушувач. Замісити тісто міксером. Випікати при температурі 180 град приблизно 40-50 хв.
Заварний крем з кавою. З 750 мл молока + 150 г цукру + 2 уп. ванільного пудингу зварити пудинг, як вказано на упаковці. остудити. Збити з м”яким маслом. Вкінці додати 2 ч.л. кави, розиненої у горілці, збити до однорідності.
Збираємо пляцок. Жовтий корж – 1/2 ч. крему – коричневий корж – 1/2 ч. крему – білий корж з кавою кладемо білками вниз. Зверху пляцок полити шоколадною помадкою: 100 г шоколаду + 2 ст.л. молока.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!