Інгредієнти:
Для тіста | |
---|---|
маргарин | 1 п. |
мука | 4 скл |
сметана | 1 скл. |
яйця | 4 шт |
цукор | 1 скл |
порошок до печива | 1 п. |
Для макової начинки | |
мак | 1 скл |
яйця | 1 шт. |
цукор | 3 ст.л |
крохмаль | 1 ст.л. |
Для яблучної начинки | |
яблука | 1 кг |
желе червоне | 1 п |
манка | 2 ст.л. |
Для заварного крему | |
пудинг сметанковий | 1 п |
молоко | 0,5 л. |
цукор | 0,5 скл |
масло | 200 г |
лимонна цедра | 1 ч.л |
горіхи | 0,5 скл |
Пляцок з яблуками «Іванка». Покроковий рецепт з фото
Шляхом експериментів сьогодні зробила новий рецепт пляцка з яблуками та маком. Здається, все вдалося. Принаймні моїм рідним дуже сподобався. Пляцок виглядає яскраво, виходить великий, високий та смачний. Мак добре поєднаний з яблуками, заварним кремом на пудингу та пісочними коржами. Рецепт не дорогий та не складний, тому варто спробувати. Назвала пляцок «Іванка», бо він простий, гарний, яскравий та веселий, як ті Іваннки, яких я знаю)))Такі асоціації)))
Як приготувати
Тісто. Маргарин посікти з мукою та порошком до печива. Додати цукор, яйця, сметану (густий кефір чи йогурт). Замісити тісто. Поставити у холодильник хоча б на 1 год (краще на 2-3 год). Розділити на 4 частини.
Макова начинка. Мак змолоти на кавомолці. Запарити. Охолодити, додати яйце, цукор та крохмаль. Перемішати.
¼ тіста викласти у форму, на тісто викласти макову начинку, накрити іншою частиною тіста, як на фото. Проколоти виделкою, щоб не віддувалось. Випікати при температурі 200 град 40 хв.
Яблучна начинка. Яблука почистити, порізати кубиками.
Викладаємо частину тіста, посипаємо манкою, щоб сік від яблук не витікав під час випікання. Викладаємо яблука. Посипаємо сухою галяреткою ( желе) бажано червоного кольору. В мене полунична. Якщо у вас кислі яблука, то можна додатково посипати зверху ще цукром. Накриваємо яблука тістом, проколюємо виделкою. Випікаємо так само, як корж з маком
Заварний крем на пудингу. Варимо пудинг, згідно рецепту на упаковці. Від 0,5 л молока відлити 0,5 скл. Вміст пакету висипати у скл з молоком. Добре пермішати. Решту молока влити в антипригарну каструлю, додати цукор. Довести до кипіння. Коли закипить, тонкою струйкою влити молоко з пудингом, помішучи до запустіння. Охолодити.
Масло збити, поступово додаючи готовий охолоджений пудинг. Вкінці додати цедру лимона. Крем готовий.
Збираємо пляцок: корж з маковою начинкою – 2/3 крему – корж з яблучною начинкою – 1/3 крему . Зверху обов’язково посипати грецькими горіхами. Поставити пропитатись мін. 12 год.
Все, пляцок з яблуками і маком «Іванка» – готовий! Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!