Інгредієнти:
Макові коржі | |
---|---|
мука | 1 скл. |
порошок до печива | 2 ч.л. |
маргарин | 150 г |
яйця | 8 шт. |
мед | 100 г |
цукор | 150 г |
ізюм | 50 г |
мак | 150 г |
какао | 1 ст.л. |
ваніль | 1 уп. |
Горіховий корж | |
горіхи грецькі | 1 скл. |
яйця | 5 шт. |
цукор | 2/3 скл. |
панірувальні сухарі | 3 ст.л. |
мука | 3 ст.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
Крем | |
пудинг шоколадний | 1 уп. |
молоко | 450 мл |
масло | 200 г |
цукор | 150 г |
Яблучна начинка | |
яблука | 8-9 шт. |
апельсинова цедра | з 1 шт. |
цукор | 3 ст.л. |
апельсинове желе | 1 уп. |
У мене знову новий пляцок!!!))І дуже смачний. Це польський пляцок з оригінальною назвою “Пані Дульська”. Це пляцок з яблуками, маком, горіхами, медом. Пухкі ароматні коржі та чудовий шоколадно-заварний крем роблять цей пляцок дуже ніжним та м”якеньким. А яблучна начинка з апельсином вносить свою кислинку, тому він зовсім не нудний. Дуже вдалий рецепт пляцка та гарне поєднання всіх компонентів! У мене він вийшов з першого разу і вже став моїм “фірмовим”. Пляцок з яблуками та маком кольоровий, високий і гарний. Такий пляцок підійде на будь-яку гостину, навіть як весільний пляцок!
Як приготувати
Маковий корж.
1 скл. муки + 2 ч.л. порошку до печива, 150 г маргарину, 8 яєць, 100 г меду, 150 г цукру, 50 г ізюму, 150 г маку, 1 ст.л. какао, ваніль.
М”який маргарин збити з цукром. По одному додати жовтки, збиваючи. Додати муку, какао, мед, ваніль, мак, ізюм. Перемішати. Збити більки, додати до тіста, обережно вимішати. Вилити у форму, пекти 40-50 хв при температурі 180-200 град. Вийняти з форми, остудити, розрізати вжздовж на дві частини
Горіховий корж
1 скл.горіхів, 5 яєць, 3 ст.л. панірувальних сухарів, 3 ст.л. борошна, 2/3 склянки цукру, 1 ч.л. порошку для випічки
Жовтки збити з цукром. Окремо збити білки в стійку піну. В окремій ємності змішати горіхи, сухарі, борошно та порошок до печива. Додати цю суміш до збитих жовтків. Перемішати та додати білки. Ще раз обережно все перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при темп. 180 град 40 хв.
Шоколадиний пудинговий крем.
1 шоколадний пудинг, 450 мл молока, 200 г масла, 150 г цукру.
Приготувати пудинг, як вакзано на упаковці, додавши 150 г цукру. Остудити. Збивати, по ложці додаючи м”яке масло, доки не утвориться густа пишна маса.
Яблучна маса:
8-9 яблук, шкірка з 1 апельсину, 3 ст.л. цукру, апельсинове желе
Яблука обібрати, потерти на грубій терці. Додати цукор татушити на слабкому вогні, прикривши кришкою, приблизно 30 хв. Вкінці додати цедру апельсина та сухе апельсинове желе, перемішати і тушити все разом ще 2-3 хв.
Збираємо пляцок.
Горіховий корж змащуємо теплою яблучною начинкою. На яблучну начинку викладаємо 1 маковий корж. Другий маковий корж змащуємо 2/3 крему та викладаємо на нього горіховий корж разом з яблучною начинкою і іншим маковим коржем. Зверху змащуємо пляцок рештою крему, посипаємо подрібненими горіхами. Залишаємо застигнути у холодильнику, мін на 2 год.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!