Інгредієнти:
Тісто.1 п маргарину, 5 жовтків, 200 г цукру, 1 ст.л. порошку до печива, 4 ст. л. сметани, 3 скл муки, 2-3 ст. л. варення
Начинка. 5 білків, 1 скл цукру, 1 п. вишневого киселю,1 скл маку, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 ст. л. крохмалю, 1 ст.л. масла, 1 скл горіхів, 1 скл вишень ( у мене у власному соку)
Пляцок «Пані Каблучкова» рецепт з фото
Львівські пляцки часто мають незвичайні назви. Так само і цей – «Пані Каблучкова». Я думаю, його так назвали, тому що в середині пляцок має рожевий колір, завдяки киселю. Також він ніжний, насичений горіхами, вишнями, маком. Ефектний, наче вишукана панянка на підборах)))Такі асоціації у мене. Можливо, у Вас будуть зовсім інші. Спробуйте рецепт пляцка «Пані Каблучкова»!
Як приготувати
Тісто. Муку+прошок до печива посікти з маргарином, додати цукор, яйця, сметану, замісити тісто. Розділити на 2 частини. Одну частину викласти у форму, змастити тонким шаром варення.
Начинка .1 скл. меленого маку запарити, остудити, додати 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 ст. л. крохмалю, 1 ст.л. розтопленого масла. Все добре перемішати. ½ білків збити до пишності, поступово додати ½ скл цукру. Додати ½ п. киселю, збити. Викласти на тісто. На білки викласти ½ маку (див. фото), ½ крупно порізаних грецьких горіхів, ½ вишень. Випікати 50 хв. при темп. 180 градусів. Так само робимо і другий корж.
Крем. Збити 300 г вершкового масла. Додати 0,5 л вареного згущеного молока, 1 ч.л. розинної кави(розчинити у 1 ст.л. горілки)
Складаємо пляцок «Пані Каблучкова» начинкою до середини. Зверху заливаємо помадкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!