Пляцок “Очі Цариці”

Інгредієнти:

Темне тісто
жовтки 6 шт.
яйця 2 шт.
цукор 6 ст.л.
мука 4 ст.л.
розпушувач 1 ч.л.
какао 2 ст.л.
олія 5 ст.л
Світле тісто
білки 6 шт
цукор 1,5 скл
олія 5 ст.л.
оцет 1 ст.л.
крохмаль 1 скл.
 Заварний крем
ванільний пудинг 1 п
молоко 0,5 л
цукор 5 ст.л.
масло 200 г
 Желе
желе зелене 2 п.
кип’яток 300 мл.
 Прошарок з печива
бісквітне печиво 300 г
розчинна кава 1 ч.л.
кип’яток 1/4 скл.
коньяк 1 ст.л.

Новий пляцок “Очі Цариці”.

Рецепт цього смачного та оригінального пляцка мені дала моя родичка – весільна господиня. Які ж шикарні пляцки вона випікає! Так само і цей – “Очі Цариці”. Така цікава назва, бо цей пляцок в розрізі дійсно нагадує зелені очі))) Ну і смачний же! Неймовірний, правда! Мякенький, пухкий. До його складу входить печиво та желе, заварний крем і бісквітні коржі. До речі, за такий рецептом, бісквітні коржі я готувала вперше. Цей новий пляцок “Очі Цариці” дуже сподобався і мені, і всім, хто його куштував. Рекомендую!

Як приготувати

Темне тісто. 6 жовтків та 2 яйця збити з цукором до пишності. Додати олію, муку, розпушувач, какао. Розмішати на низьих обертах міксера.

Біле тісто. 6 білків збити, додати цукор, збити. Додати олію, оцет, крохмаль.Розмішати на низьих обертах міксера.

У форму викласти ложкою темне тісто, на нього біле,як на фото. Легенько розмішати виделкою, утворюючи “розводи”. Випікати при температурі 180 град. 40 – 50 хв. Охолодити. Розрізати на дві частини по горизонталі.

Заварний крем. Зварити ванільний пудинг.(рецепт тут). Остудити. Додати м’яке масло, збити.

Желе. 2п. зеленого желе(агрус, ківі) всипати у 300 мл. кип’ятку. Розмішувати, поки не розчиниться. Охолидити до консистенції гелю. Тобто, щоб не розтікалось, але і не було повністю застиглим.

Прошарок з печива. 1ч.л. розчинної кави залити 1/4 скл. кпятку. Додати 1 ст. л. коньяку. Бісквітне печиво вмокати в каву і викладати на пляцок. У мене на фото печиво “Колобок” з желейною начинкою та шоколадом, бо простого бісквітного печива з начинкою не знайшла.

Збираємо пляцок. нижня частина бісквіту- 2/3 крему. Печиво змочуємо кавою, викладаємо на крем, як на фото. У проміжки між печивом, на крем викладаємо напівзагусле желе. На печиво викладаємо крем,як на фото. Прикриваємо верхнім бісквітним коржем, злегка притиснувши. Залишаємо пропитатись на кілька годин у холодному місці.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)