Пляцок “Нічний Шедевр”

Інгредієнти:

Пісочне тісто
борошно 430 г
розпушувач 1 ч.л.
маргарин 125 г
цукор 125 г
яйця 2 шт.
сметана 100 мл
Сирна маса
сир 800 г
какао 30 г
яйця 3 шт
манка 30 г
масло 50 г
шоколад 50 г
цукор 130 г
ванільн. цукор 16 г
Начинка
яблука 1 кг
малинове желе 1 уп.

 

Хочу поділитись рецептом особливого, ефектного та цікавого пляцка. У ньому гармонійно поєднані ніжний сирник, бісквіт з какао та шоколадний заварний крем. Все це чудово доповнює м”якеньке бісквітне печиво з желе, яке вносить смачну кислинку у даний рецепт пляцка. В розрізі виглядає гарно і святково! Але також це і дуже смачний пляцок!Перегляньте відео – пляцок зовсім не складний. Спробуйте!

Як приготувати

Форма 25*35 см, вага – 3800 г, висота – 8-9 см

Пісочне тісто.  125 г марагарину, 430 г борошна, 1 ч.л. розпушувача,  2 яйця, 125 г цукру, 100 мл сметани

Борошно+розпушувач та маргарин посікти до утворення крихти. Додати яйця, цукор, сметану і замісити густе тісто. Розділити його на 1/3 ч та 2/3 ч. Меншу частину покласти в морозилку на 1 год. Більшу – в холодильник на 1 годину.

Сирна маса. Сир збити блендером чи пропустити через м”ясорубку. Додати цукор, яйця, манку та все перемішати до однорідності. Додати какао. Окремо розтопити шоколад з маслом та влити до сиру. Все добре перемішати. 

Тісто з холодильника розкачуємо, викладаємо у форму та робимо бортики. Викладаємо сирну масу. Зверху натираємо тісто з морозилки. Випікаємо при температурі 190 град 40-50 хв.

Бісквіт з какао. Білки збити в піну. Додати жовтки та цукор і збивати, доки цукор не розчиниться. Потім додати боошно, розпушувач та какао. Замісити тісто. Викласти у застелену форму та випікати 25-30 хв при 180град.

Крем. До 300 мл молока додати цукор та поставити, щоб закипіло. Окремо, у 200 мл молока розчинити ванільний пудинг та какао, щоб не було грудочок. У кипляче молоко влити молоко з пудингом. Варити, помішуючи до загустіння. Накрити кришкою, остудити до кімнатної температури.

М”яке масло збити, по ложці додаючи пудинг. 

Збираємо пляцок: корж з сиром – 2/3 ч. крему – печиво “Колобок – 1/3 ч.крему – бісквіт з какао

Зверху полити пляцок шоколадною помадкою та прикрасити за бажанням

0/5 (0 Reviews)