Інгредієнти:
Пісочне тісто | |
---|---|
борошно | 430 г |
розпушувач | 1 ч.л. |
маргарин | 125 г |
цукор | 125 г |
яйця | 2 шт. |
сметана | 100 мл |
Сирна маса | |
сир | 800 г |
какао | 30 г |
яйця | 3 шт |
манка | 30 г |
масло | 50 г |
шоколад | 50 г |
цукор | 130 г |
ванільн. цукор | 16 г |
Начинка | |
яблука | 1 кг |
малинове желе | 1 уп. |
Хочу поділитись рецептом особливого, ефектного та цікавого пляцка. У ньому гармонійно поєднані ніжний сирник, бісквіт з какао та шоколадний заварний крем. Все це чудово доповнює м”якеньке бісквітне печиво з желе, яке вносить смачну кислинку у даний рецепт пляцка. В розрізі виглядає гарно і святково! Але також це і дуже смачний пляцок!Перегляньте відео – пляцок зовсім не складний. Спробуйте!
Як приготувати
Форма 25*35 см, вага – 3800 г, висота – 8-9 см
Пісочне тісто. 125 г марагарину, 430 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 125 г цукру, 100 мл сметани
Борошно+розпушувач та маргарин посікти до утворення крихти. Додати яйця, цукор, сметану і замісити густе тісто. Розділити його на 1/3 ч та 2/3 ч. Меншу частину покласти в морозилку на 1 год. Більшу – в холодильник на 1 годину.
Сирна маса. Сир збити блендером чи пропустити через м”ясорубку. Додати цукор, яйця, манку та все перемішати до однорідності. Додати какао. Окремо розтопити шоколад з маслом та влити до сиру. Все добре перемішати.
Тісто з холодильника розкачуємо, викладаємо у форму та робимо бортики. Викладаємо сирну масу. Зверху натираємо тісто з морозилки. Випікаємо при температурі 190 град 40-50 хв.
Бісквіт з какао. Білки збити в піну. Додати жовтки та цукор і збивати, доки цукор не розчиниться. Потім додати боошно, розпушувач та какао. Замісити тісто. Викласти у застелену форму та випікати 25-30 хв при 180град.
Крем. До 300 мл молока додати цукор та поставити, щоб закипіло. Окремо, у 200 мл молока розчинити ванільний пудинг та какао, щоб не було грудочок. У кипляче молоко влити молоко з пудингом. Варити, помішуючи до загустіння. Накрити кришкою, остудити до кімнатної температури.
М”яке масло збити, по ложці додаючи пудинг.
Збираємо пляцок: корж з сиром – 2/3 ч. крему – печиво “Колобок – 1/3 ч.крему – бісквіт з какао
Зверху полити пляцок шоколадною помадкою та прикрасити за бажанням
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!