Інгредієнти:
Для медового бісквіту | |
---|---|
яйця | 8шт. |
цукор | 250 г. |
мед | 180 г |
мука | 450 г |
олія | 10 г |
оцет | 10 г |
сода | 1 ч.л. |
Для макового коржа | |
яйця | 4 шт |
яблука | 2-3 шт |
мак | 125 г |
манка | 4 ст.л |
масло | 75 г |
порошок до печива | 2 ч.л. |
горіхи грецькі | 0,5 скл. |
Для крему | |
сметана домашня | 750 г |
цукор | 150 г |
Пляцок «Медівник з маком». Рецепт з фото
Запашний медовий бісквіт та пухкий маковий корж з горіхами. Люблю таке чудове поєднання. А у цьому пляцку вони ще й пропитані легким білковим кремом. Тут можна зробити вершковий крем, замість білкового, буде також дуже смачно. Отже, спробуйте і Ви цей смачний рецепт медово-макового пляцка!
Як приготувати
Медовий бісквіт. Цукор, мед і яйця збити до збільшення в об’ємі і утворення білої густої маси. (приблизно 6-8 хв). Зменшити оберти міксера, влити олію і погасити соду над тістом, відразу додати, перемішати. Міксер вимкнути, додати всю муку, акуратно перемішати вручну і одразу ж випікати в розігрітій до 180 град. духовці приблизно 40 – 50 хв. Я пекла один корж, потім розрізала горизонтально на 2 частини. Але можна випікати і кожну частину окремо. Тоді час випікання буде меншим.
Маковий корж .Яблука очистити, потерти на грубій терці, сік не відтискати. Горіхи подрібнити. Мак перемолоти, запарити, остудити. Мак і горіхи додати до яблук. Посипати манкою. Білки відділити від жовтків. Жовтки збити з цукром до білого. Влити до яблук і маку. Також додати вершкове масло, порошок до печива, все добре перемішати. Окремо збити білки, акуратно ввести в макову масу. Пекти при 180 град. 40-50 хв.
Крем. Сметана домашня – 750 г, цукор – 150г. Збити до пишності
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!