Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
яйця | 6 шт. |
цукор | 1 скл. |
мед | 1 скл. |
сода | 2 ч.л. |
оцет | 1 ст.л. |
борошно | 2,5 скл. |
Начинка | |
яблука | 2 кг |
цукор | 1 скл. |
вишневе желе | 2 п. |
масло | 50 г |
Крем | |
сметана | 900 г |
цукор | 1 скл. |
загущувач | 3 п. |
Для прикрашання | |
шоколад | 100 г |
Осінь – чудовий сезон для випічки з яблуками. Адже саме восени яблук є достатньо і всі господині планують приготувати з них щось смачненьке. Тому пропоную спекти прекрасний пляцок з яблук. Запашні, м”які, пухкі та високі медові коржі, яблучна начинка та сметанний крем…Все це гармонійно поєдналось. І вийшов дуже смачний та гарний пляцок! Крім того, зовсім не складний у приготуванні. Спробуйте і насолоджуйтесь! Всім смачних медово-осінніх рецептів пляцків!
Як приготувати
Форма 25*35 см
Медове тісто. Яйця збити з цукром в пишну масу. Додати рідкий мед. Якщо у Вас мед твердий, то розтопіть його в мікрохвильовці чи на водяній бані. Збити все міксером. Додати соду, погашену оцтом, перемішати. Додати борошно, та замісити тісто. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 190 град 40-50 хв. Готовий корж остудити, розрізати на 3 рівні частини. Можна спекти 3 коржі окремо. Тоді час випікання буде меншим.
Яблучна начинка. Яблука почистити, потерти на грубій терці. Викласти на сковороду, додати цукор та масло. Тушкувати близько 20 хв, доки яблука не розваряться. До гарячих яблук додати 2 п. вишневого желе. Ретельно пермішати. Остудити до кімнатноьї температури.
Сметанний крем. Сметану збити з цукром. Додати загущувач, збити.
Збираємо пляцок. Медовий корж – 1/2 яблучної начиники – 1/3 сметанного крему – медовий корж – 1/2 яблучної начиники – 1/3 сметанного крему – медовий корж – решта сметанного крему – тертий шоколад.
Залишити пляцок в холодильнику на 6-12 год, щоб пропитався.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!