Інгредієнти:
Бісквіт з какао | |
---|---|
яйця | 8 шт. |
цукор | 1 скл. |
крохмаль | 2 ст.л. |
какао | 3 ст.л. |
мука | 5 ст.л. |
порошок до печива | 2 ч.л. |
Горіховий корж | |
білки | 5 шт. |
цукор | 200 г |
горіхи грецькі | 250 г |
мед | 1,5 ст.л. |
мука | 1 ст.л. |
крохмаль | 1 ст.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
Кавовий крем | |
згущенка сира | 1 б. |
масло вершкове | 200 г |
кава розчинна | 1 ч.л. |
горілка | 1 ст.л. |
Я дуже люблю пляцки, зокрема наші західні пляцки. Але найбілше мені до смаку, коли вони з горіхами та згущенкою. Тому новий пляцок з милою назвою “Марусенька”, мене підкорив. У ньому чудово поєднані пухкі бісквітні коржі, безе з горіхами та кавовий крем на згущенці. Все просто…Але насправді це дуже смачний пляцок! Ось рецепт з фото.
Як приготувати
Бісквіт з какао. Білки збити в піну, додати цукор, збити. По одному додати жовтки, збити. Вкінці додати муку, порошок до печива, крохмаль і какао. Перемішати. Випікати при 190 град. 50 хв. Остудити. Розрізати вздовж на 2 частини.
Корж з горіхами. Горіхи порізати, змішати з медом, мукою та порошком до печива. Білки збити в піну, додати цукор, збити. Горіхову сіміш додати до білків, обережно перемішати. Випікати при температурі не більше 150 град. 2 години.
Крем. М’яке масло збити, по трохи додаючи згущенку. Вкінці додати 1 ч.л. розчинної кави, розведеної в 1 ст.л. горілки.
Збираємо пляцок: 1/2 бісквіту – 1/2 крему – горіховий корж – 1/2 крему – 1/2 бісквіту. Полити шоколадною помадкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!