Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
маргарин | 1 п. |
цукор | 1 скл. |
яйця | 2 шт. |
мука | ск. забере |
амоній | 1 ст.л. |
Для начинки | |
мак | 2 скл. |
яйця | 2 шт. |
цукор | 150 г |
повидло | 2 скл. |
Крем | |
масло | 300 г |
какао | 1 ст.л. |
цукор-пудри | 1 скл. |
Пляцок “Мартин” – оригінальний і смачний. Рецепт моєї свекрухи, яким я залюбки поділюся з Вами. Це досить дешевий пляцок. Коржі – крихкі, пісочні. В середині макова начинка та начинка з повидла. І простий крем з маслом і какао. Пляцок не надто солодкий, що мені в ньому подобається. Зробити його легко, вдається завжди. Якщо Ви не знаєте, які нові пляцки спекти на свята, щоб не дорого і вдало – то сміливо обирайте пляцок “Мартин”. Не прогадаєте! Ось рецепт з фото.
Як спекти пляцок
Маргарин, смметану і цукор закип’ятити на маленькому вогні. Зняти з вогню, до теплої маси додати 2 яйця, перемішати вінчиком. Додати амоній, перемішати. Додати муки, скільки забере. Тісто має бути туге, як на пироги. Поставити у холод на 2 год.
Макова начинка. 2 скл. маку перемолоти, запарити. Остудити. Дадати 150 г цукру, 2 яйця. Перемішати. (Як запарити мак дивіться тут.)
Розділити тісто на 8 частин. Розкачувати тоненько, викладати у застелену пергаментом братванку. Першу частину тіста змастити повидлом, найкраще – з чорної смородини. Але можна будь-яким. У мене на фото – абрикосове варення. Накрити другою частиною тіста. Викласти макову начинку. Накрити третьою частиною тіста. Знову змастити варенням і прикрити четвертою чатиною тіста. Випікати все разом при температурі 190 град 1 год. Так само зробити і другу поляницю. Тільки спочатку викласти макову начинку, потім повидло і знову мак.
Крем. 300 г масла, 1 ст.л. какао, 1 скл. цукру-пудри.
Залити шоколадною помадкою. (тут рецепти)
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!