Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
маргарин | 1 п. |
мука | 4 скл. |
цукор | 2 скл. |
амоній | 2 ч.л. |
сметана | 250 г. |
яйця(жовтки) | 2 шт. |
какао | 3 ст.л. |
Макова начинка | |
мак | 150 г |
білки | 2 шт. |
цукор | 1 скл. |
Крем | |
сметана | 400 г |
шоколад | 200 г |
масло | 300 г |
Ще один новий рецепт до моєї колекцїї західних пляцків. Пляцок оригнальний, смачний та великий. У цьому рецепті цікавий крем з шоколадом, який добре пропитує пісочні коржі та робить їх м’якенькими. Цікаво також те, що рулети з маком вкладаються вертикально. У розрізі це виглядає, я тоненькі смужки, які нагадують струни. Тому цей пляцок з маком називається “Кобзар”.
Як приготувати
Тісто. 250 г м’якого маргарину + 4 скл. муки посікти, додати 2 скл. цукру, 2 жовтки, 250 г сметани, 2 ч.л. амонію(розвести у 2 ст.л. сметани). Замісити густе тісто. Розділити на 3 ч. Одну поставити у холодильнік. До двох інших додати по 1,5 ст.л. какао. Добре вимісити. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати 2 коржі при темп. 200 град. 30 – 40 хв. Вийняти з форми. Остудити.
Макова начинка. 150 г маку змолоти, запарити. Остудити. Додати 2 білки, збиті з 1 скл. цукру. Перемішати.
Рулети. Біле тісто розділити на 3 частини. Тоненько розкачати, змастити маковою начинкою, скрутити в рулет. Всі рулети викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 град. 50 – 60 хв. Остудити. Розрізати кожен рулет на шматочки 3 – 4 см, як на фото.
Крем. 400 г сметани + 200 г шоколаду підігріти на маленькому вогні, постійно помішуючи, до гарячого. Остудити. Збити з 300 г м’якого масла.
Збираємо пляцок. 1 корж з какао – 1/3 крему – шматочки рулетів, викладені щільно один біля одного, як на фото 10 – 2/3 крему – корж з какао – шоколадна помадка (рецепт тут).
Зверху пляцок посипати грецькими горіхами та сухим маком.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!