Пляцок “Кобзар”

Інгредієнти:

Тісто
маргарин  1 п.
мука 4 скл.
цукор 2 скл.
амоній 2 ч.л.
сметана 250 г.
яйця(жовтки) 2 шт.
какао 3 ст.л.
Макова начинка
мак 150 г
білки 2 шт.
цукор 1 скл.
Крем
сметана 400 г
шоколад 200 г
масло 300 г

Ще один новий рецепт до моєї колекцїї західних пляцків. Пляцок оригнальний, смачний та великий. У цьому рецепті цікавий крем з шоколадом, який добре пропитує пісочні коржі та робить їх м’якенькими. Цікаво також те, що рулети з маком вкладаються вертикально. У розрізі це виглядає, я тоненькі смужки, які нагадують струни. Тому цей пляцок з маком називається “Кобзар”.

Як приготувати

Тісто. 250 г м’якого маргарину + 4 скл. муки посікти, додати 2 скл. цукру, 2 жовтки, 250 г сметани, 2 ч.л. амонію(розвести у 2 ст.л. сметани). Замісити густе тісто. Розділити на 3 ч. Одну поставити у холодильнік. До двох інших додати по 1,5 ст.л. какао. Добре вимісити. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати 2 коржі при темп. 200 град. 30 – 40 хв. Вийняти з форми. Остудити.

Макова начинка. 150 г маку змолоти, запарити. Остудити. Додати 2 білки, збиті з 1 скл. цукру. Перемішати.

Рулети. Біле тісто розділити на 3 частини. Тоненько розкачати, змастити маковою начинкою, скрутити в рулет. Всі рулети викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 град. 50 – 60 хв. Остудити. Розрізати кожен рулет на шматочки 3 – 4 см, як на фото.

Крем. 400 г сметани + 200 г шоколаду підігріти на маленькому вогні, постійно помішуючи, до гарячого. Остудити. Збити з 300 г м’якого масла.

Збираємо пляцок. 1 корж з какао – 1/3 крему – шматочки рулетів, викладені щільно один біля одного, як на фото 10 – 2/3 крему – корж з какао – шоколадна помадка  (рецепт тут).

Зверху пляцок посипати грецькими горіхами та сухим маком.

0/5 (0 Reviews)