Пляцок “Японський”

Інгредієнти:

 Тісто
мука 1,5 скл.
какао 3 ст.л.
цукор 3/4 скл.
яйця 2 шт.
кефір 1 скл.
майонез 180 г
Сир
творог 1 кг
желатин 20 г
вишневе желе 1 уп
цукор 1 скл.
Поливка
вишневий кисіль 1 уп
вишні 100 г
цукор 4 ст.л.

Пляцок “Японський” сподобається тим, хто любить не нудну, вміру солодку випічку з ягодами чи фруктами. Саме цей смачний сирник такй і є. Вишні та вишнева поливка з киселю дуже смакують в поєднанні з ніжною сирною масою із натурального творога та вологим шоколадним коржем. Крім того, пляцок виглядає  гарно, яскраво та апетитно. Рецепт пляцка простий та доступний. “Японський” сирник – популярний польский рецепт. Досить простий у приготуванні.Обов”язково спробуйте!

Як приготувати

Форма 25 * 35 см

Шоколадний корж. Змішати муку, какао, соду, порошок до печива, цукор. Додати кефір, яйця, майонез. Замісити тісто. Випікати при температурі 200 град 50 хв.

Сирна маса. Розчинити желатин в 100 г кип”ятку, остудити. Окремо розчинити вишневу галяретку у 100 г кип”ятку, остудити. Сир з цукром збити блендером. Додати розчинену галяретку та желатин, збити все разом. Дати масі “схопитись” 5 хв. Викласти масу на корж.

Вишнева поливка. Зварити вишневий кисіль на 0,5 л води, як вказано на упаковці. Для цього, до 300 мл води додати 4 ст.л. цукру та закип”ятити. У 200 мл води розчинити кисіль. Тонкою цівкою влити кисіль у кп”яток, помішуючи до загустіння. Додати вишні без кісток. Гарячою поливкою полити сир. Зубочисткою перемішати, утворюючи візерунки, як видно у відео пляцка.

0/5 (0 Reviews)