Інгредієнти:
Шоколадний корж | |
---|---|
мука | 2 скл. |
какао | 100 г |
цукор | 1 скл. |
порошок до печива | 1 п. |
сода | 1,5 ч.л. |
яйця | 2 шт. |
олія | 0,5 скл. |
молоко | 1 скл. |
кип”яток | 1 скл. |
Бісквіт з горіхами | |
яйця | 5 шт. |
цукор | 5 ст.л. |
мука | 5 ст.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
горіхи грецькі | 1 скл. |
олія | 2 ст.л. |
Крем | |
молоко | 0,5 л |
цукор | 0,5 скл. |
пудинг сметанковий | 1 п. |
кокосова стружка | 50 г |
Помадка | |
шоколад | 100 г |
молоко | 2 ст.л. |
зефір | 300 г |
Пляцок “Едельвейс” – вишуканий та ніжний. На святковому столі вигладає багато та красиво. Ніжні сирні кульки вдало поєднані з шоколадним коржем, горіховим бісквітом, кокосовим коремом та зефіром. Дуже смачний новий пляцок! Спробуйте здивувати ним гостей!
Як приготувати
Форма 25*35см.
Шоколадний корж з сирними кульками
Готуємо сир. Для цього беремо 300 г ніжного творогу(не дуже мокрого), додаємо 0,5 п. ванільного пудинга, 3 ст.л. цукру, 1 яйце та змолоти все блендером.
Тепер готуємо шоколадне заварне тісто. Змішуємо муку, какао, порошок до печива, соду( не гашену) та цукор. Окремо змішуємо 2 яйця, молоко та олію. Додаємо рідку суміш у суху та замішуємо тісто. Вливаємо до тіста 1 скл. крутого кип”ятка. Швидко все перемішуємо. Вийде рідке тісто. Викладаємо його у застелену пергаментом форму. Чайною ложкою викладаємо сир, як на фото. Випікати потрібно при температурі 180 град. 1 год.
Бісквіт з горіхами
Білки збити в піну, додати цукор, збити, додати жовки, збити. Додати 2 ст.л. олії, 5 ст.л. муки та 2 ч.л. порошку до печива. Збити на низьких обертах міксера. Горіхи підсмажити на сковороді, подрібнити, додати до тіста. Все обережно перемішати. викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 180-190 град 50 хв.
Крем. від 0,5 л молока відлити чверть склянки, розчинити у ній 1 п. сметанкового пудинга. До решти молока додати 0,5 скл. цукру та поставити, щоб закипіло. Коли молоко закипить, влити у нього розчинений пудинг, помішувати, поки маса не загусне. Зняти з вогню, додати 50 г кокосової стружки, перемішати. Остудити. Збити з 250 г м”якого масла.
Пляцок полити розтопленим шоколадом. 100 г шоколаду + 2 ст.л.молока – довести до кипіння.
Збираємо пляцок: шоколадний корж з сирними кульками – крем – бісквіт з горіхами – шоколадна помадка – зефір.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!