Інгредієнти:
Жовте тісто | |
---|---|
жовтки | 7 шт. |
яйце | 1 шт. |
цукор | 4 ст.л. |
мука | 4 ст.л. |
розпушувач | 1 ч.л. |
оцет | 2 ст.л. |
Біле тісто | |
Білки | 7 шт. |
цукор | 1 скл. |
ваніль | 1 п. |
оцет | 2 ст.л. |
мука | 3 ст.л. |
крохмаль | 3 ст.л. |
розпушувач | 1 ч.л. |
Маковий бісквіт | |
яйця | 6 шт. |
цукор | 6 ст.л. |
мука | 6 ст.л. |
амоній | 1 ч.л. |
кефір | 4 ст.л. |
мак | 150 г |
Крем | |
масло | 300 г |
згущенка варена | 400 г |
какао | 3 ст.л. |
горілка | 2 ст.л |
Рецепт пляцка “Чудо на яйцях” вже давно у мене в записнику. Це один з моїх улюблених пляцків. І не тільки моїх. Пляцок “Чудо на яйцях ” є мабуть на кожному весіллі, це дійсно популярний весільний пляцок на Західній Україні. І не даремно. Він дуже смачний, м”якенький, високий та гарний. Що ще треба для пляцка на святковий стіл? Також він всесезонний. Такий смачний пляцок можна готувати в будь-яку пору року. І завжди доречно. Крем сюди можна давати і заварний, і сметанний, і масляний. Словом, дивіться і готуйте пляцок “Чудо на яйцях” (якщо Ви, часом, вже про нього забули)
Як приготувати
Форма 25*35 см
Жовте тісто. 7 жовтків + 1 яйце збити, додати 4 ст.л. цукру, збити. Додати 4 ст.л. муки + 1 ч.л. порошку до печива, оцет та замісити тісто.
Біле тісто. 7 білків збити в піну, додати цукор та ваніль, збити до “стійких піків”. Додати 3 ст. л. муки, 3 ст.л. крохмалю, порошок до печива, оцет та замісити тісто.
У форму викласти спочатку жовте тісто, зверху на нього біле тісто. Випікати при температурі 190 град приблизно 40 хв.
Маковий корж. 6 білків збити, додати цукор, збити. Додати 6 жовтків, збити. 1 ч.л. харчового амонію. розчинити у 4 ст.л. кефіру до утворення піни, додати в яєчну суміш. Додати муку, мелений мак та замісити тісто. Випікати при температурі 190 град 40 хв. Вийняти з форми, остудити. Розрізати на 2 ч.
Крем. 300 г м”якого масла збити , додати 400 г вареної згущенки, перемішати. Додати 3 ст.л. какао та 2 ст.л. горілки. Збити все в однорідну суміш.
Збираємо пляцок. маковий корж – 1/2 крему – жовто-білий корж – 1/2 крему – маковий корж. Зверху пляцок полити шоколадною помадкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!