Інгредієнти:
Тісто 1 | |
---|---|
ммаргарин | 1 п. |
мука | 3 скл. |
жовтки | 5 шт. |
цукор | 0,5 скл. |
розпушувач | 2 ч.л. |
ванільний цукор | 12 г |
сметана | 4 ст.л. |
Начинка з безе | |
білки | 5 шт. |
цукор | 1 скл. |
кокосова стружка | 50 г |
Начинка з маком | |
мак | 1 скл. |
цукор | 1/4 скл. |
яйця | 1 шт. |
масло | 2 ст.л. |
Корж з горіхами | |
мука | 150 г |
цукор | 0,5 скл. |
маргарин | 50 г. |
яйця | 2 шт. |
сметана | 2 ст.л. |
мед | 2 ст.л |
сода | 1 ч.л. |
горіхи | 1 ст.л. |
Крем | |
молоко | 1 л |
цукор | 1 скл. |
пудинг ванільний | 2 п. |
масло | 350 г |
цедра лимонна | з 1 шт. |
Печу цей смачний пляцок на Різдво та інші величні свята. Він виходить дуже високий і великий. Пляцок “Блудний син” сподобався всім, кому доводилось його куштувати. В ньому є мед, мак та горіхи. В розрізі виглядає дуже гарно, що властиво й іншим західним пляцкам! Пляцки з маком завжди виглядають яскраво та багато. Такий домашній пляцок прикрашає святковий стіл. Серед нових пляцків – це один з моїх улюблених святкових рецептів! Рекомендую!
Як приготувати
Тісто 1. 1 п. маргарини, 3 скл. муки, 5 жовтків, 1/2 скл. цукру, 2 ч.л. порошку до печива, 1 п. ванільного цукру, 4 ст.л. сметани.
Маргарину розтопити, додати інші інргедієнти, замісити тісто. Розділити на 2 частини. Поставити у холодильни на 1 год.
Начинка з безе. 5 білків збити в піну, додати 1 скл. цукру, ще добре збити, щоб цукор розчинився. Додати 50 г кокосової стружки, перемішати.
Одну частину тіста 1 викласти на застелену пергаментом форму. Змастити 100 г густого варення, на варення викласти збиті білки з кокосовою стружкою. Випікати при температурі 180 град. 1 год.
Начинка з маком. 1 скл. маку маку змолоти на ковомолці, запарити. Остудити, додати 1/4 скл. цукру, 1 яйце, 2 ст.л. розтопленого масла. Все перемішати.
Другу частину тіста 1 викласти у форму. Викласти макову насинку. Випікати при температурі 200 град. 40-50 хв.
Корж з горіхами. 150 г муки, 1/2 скл. цукру, 50 г розтопленого маргарину, 2 яйця, 2 ст.л. сметани, 2 ст.л. меду, 1 ч.л. соди. Маргарин, сметану і яйця збити. Додати соду, перемішати, додати решту компонетів, змішати все міксером. Влити у застелену ворму. Посипати 1 скл. горіхів. Випікати 40-50 хв при тепературі 200 г.
Крем. Зарити пудинг з 1 л молока. Для цього від 1 л. молока відлити 1 скл. До решти молока додати 1скл . цукру та поставити це все, щоб підігрілось. Тим часом, до 1 скл. молока додати 2 п. ванільного пудинга та добре розмішати, щоб розчинився. Коли молко з цукром стане гарячим, тонкою цівкою влити у нього молоко з пудингом. Перемішати. Зняти з вогню, щоб не скипіло. Остудити. Додати потерту цедру з 1 лимона та 350 г розм”якшеного масла. Збити все міксером.
Збираємо пляцок. Корж з маком-1/2 крему- медова корж з горіхами-1/2 крему-корж з безе.(вкладаємо так, щоб бізе було зверху пляцка). За бажанням можна частково полити пляцок розтопленим шоколадом. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!