Пляцок “Блудний Син”

Інгредієнти:

Тісто 1
ммаргарин  1 п.
мука 3 скл.
жовтки 5 шт.
цукор 0,5 скл.
розпушувач 2 ч.л.
ванільний цукор 12 г
сметана 4 ст.л.
Начинка з безе
білки 5 шт.
цукор 1 скл.
кокосова стружка 50 г
Начинка з маком
мак 1 скл.
цукор 1/4 скл.
яйця 1 шт.
масло  2 ст.л.
Корж з горіхами
мука  150 г
цукор 0,5 скл.
маргарин 50 г.
яйця 2 шт.
сметана 2 ст.л.
мед 2 ст.л
сода 1 ч.л.
горіхи 1 ст.л.
Крем
молоко  1 л
цукор  1 скл.
пудинг ванільний  2 п.
масло  350 г
цедра лимонна  з 1 шт.

 

Печу цей смачний пляцок на Різдво та інші величні свята. Він виходить дуже високий і великий. Пляцок “Блудний син” сподобався всім, кому доводилось його куштувати. В ньому є мед, мак та горіхи. В розрізі виглядає дуже гарно, що властиво й іншим західним пляцкам! Пляцки з маком завжди виглядають яскраво та багато. Такий домашній пляцок прикрашає святковий стіл. Серед нових пляцків – це один з моїх улюблених святкових рецептів! Рекомендую!

Як приготувати

Тісто 1. 1 п. маргарини, 3 скл. муки, 5 жовтків, 1/2 скл. цукру, 2 ч.л. порошку до печива, 1 п. ванільного цукру, 4 ст.л. сметани.

Маргарину розтопити, додати інші інргедієнти, замісити тісто. Розділити на 2 частини. Поставити у холодильни на 1 год.

Начинка з безе. 5 білків збити в піну, додати 1 скл. цукру, ще добре збити, щоб цукор розчинився. Додати 50 г кокосової стружки, перемішати.

Одну частину тіста 1 викласти на застелену пергаментом форму. Змастити 100 г густого варення, на варення викласти збиті білки з кокосовою стружкою. Випікати при температурі 180 град. 1 год.

Начинка з маком. 1 скл. маку маку змолоти на ковомолці, запарити. Остудити, додати 1/4 скл. цукру, 1 яйце, 2 ст.л. розтопленого масла. Все перемішати.

Другу частину тіста 1 викласти у  форму. Викласти макову насинку. Випікати при температурі 200 град. 40-50 хв.

Корж з горіхами. 150 г муки, 1/2 скл. цукру, 50 г розтопленого маргарину, 2 яйця, 2 ст.л. сметани, 2 ст.л. меду, 1 ч.л. соди. Маргарин, сметану  і яйця збити. Додати соду, перемішати, додати решту компонетів, змішати все міксером. Влити у застелену ворму. Посипати 1 скл. горіхів. Випікати 40-50 хв при тепературі 200 г.

Крем. Зарити пудинг з 1 л молока. Для цього від 1 л. молока відлити 1 скл. До решти  молока додати 1скл . цукру та поставити це все, щоб підігрілось. Тим часом, до 1 скл. молока додати 2 п. ванільного пудинга та добре розмішати, щоб розчинився. Коли молко з цукром стане гарячим, тонкою цівкою влити у нього молоко з пудингом. Перемішати. Зняти з вогню, щоб не скипіло. Остудити. Додати потерту цедру з 1 лимона та 350 г розм”якшеного масла. Збити все міксером. 

Збираємо пляцок. Корж з маком-1/2 крему- медова корж з горіхами-1/2 крему-корж з безе.(вкладаємо так, щоб бізе було зверху пляцка). За бажанням можна частково полити пляцок розтопленим шоколадом. Смачного!

2.5/5 (2 Reviews)