Інгредієнти:
яйця – 7 шт, мука – 4 скл., сметана – 200 г, цукор – 1 скл., порошок до печива -1,5 ч.л., маргарин – 350 г, какао – 2 ст.л., цукрова пудра – 2 скл, мак – 200 г, кокосова стружка – 200 г. Для крему: згущенка – 1 б., масло 200 г.
Цей пляцок має назву відомого шоколадного батончика з кокосом – “Баунті”. Як колись казали в рекламі – “Райська насолода”))). І це дійсно дуже смачний пляцок з маком, кокосом та згущенкою. Крім цього, великий та високий. Це один з моїх улюблених рецептів пляцків. Часто печу його на свята. У мене всі люблять пляцок “Баунті”. Спробуйте і насолоджуйтесь!))
Як спекти пляцок
5 жовтків розтерти з 200 г цукру. Додати 200 г сметани. Муку + 1,5 ч. л. розпушувача посікти з маргарином. З’єднати все і замісити тісто. Розділити на 4 частини. До двох додати по 1 ст. л. какао. Тісто з какао покласти в морозилку на 1 годину. Біле тісто – в холодильник.
Білі частини розподілити на 2 форми, розміром 23* 37.
Макова маса: мелений мак запарити, остудити. Додати 1,5 скл цукрової пудри, 2 жовтки, 2 збитих білки.
Кокосова маса: кокосову стружку змішати з 1 скл. цукрової пудри. Додати 5 білків, збитих у піну.
На тісто у кожну форму, в шаховому порядку, викладати кокосову та макову маси.
Зверху потерти коричневе тісто. Випікати кожен корж 40 хв при температурі 190 град.
Крем. Відварену згущенку збити з м’яким маслом.
Збираємо пляцок так, щоб коричневе тісто було до середини. Зверху полити шоколадною помадкою.
Додав користувач Angel
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!