Пляцок “Батяр”

Інгредієнти:

Тісто
мука  2 скл.
жовтки 5 шт.
цукор 1 скл.
порошок до печива 2 ч.л.
маргарин 1 п.
сметана 4 ст.л.
Крем
згущенка варена 200 г
масло 200 г
кава розчинна 1 ч.л.
горілка 1 ст.л.
Кокосова начинка
кокос 200 г
цукор 100 г
яйця 2 шт.
молоко 1 скл.
Корж безе
білки  5 шт.
цукор 1,5 скл.
морозиво сухе 1 п.
ізюм 0,5 скл.

Справжній львівський пляцок з справжньою львівською назвою)))). Слово “батяр” означає легковажний чоловік, дрібний хуліган, забіяка, кумедний та відважний. Не знаю як це пов”язано із даним рецептом, але мушу сказати, що це ще один надзвичайно смачний львівський пляцок, як і інша випічка Західної України. 

 

 

Як приготувати

Тісто. 1п.маргарину, 1 скл. цукру, 5 жовтків, 4 ст.л. сметани, 2 скл.муки, 2 ч.л. порошку до печива.

Маргарин посікти з мукою та порошком до печива, додати всі інші інгредієнти, замісити еластичне тісто. Розділити його на 2 частини та покласти у холодильник на 1 год.

Одну частину розкачати та викласти у застелену пергаментом форму.

Кокосова начинка. 200 г кокосу залити 1 скл молока та поставити на маленький вогонь, щоб закипіло. Накрити кришкою, остудити. Дадати 100 г цукру, 2 яйця та перемішати. Поділити на 2 частини. Одну частину викласти на тісто, рівномірно розподілити.

Випікати при температурі 200 град. 40-50 хв, поки тісто підрум”яниться. Так само робимо і другий корж з кокосом.

Корж бізе. 5 білків збити в круту піну. По трохи додати 1,5 скл. цукру. Збивати хвилин 15, поки маса не стане густою. Додати 1 п. польського морозива з шоколадним смаком, 0,5 скл. ізюму, все обережно перемішати та викласти на пергамент. Сушити бізе при температурі не більше 100 град 3-4 год.

Крем. 200 г вареної згущенки збити з 200 г розм”якшеного масла. У 1 ст.л. горілки розчинити 1 ч.л. розчинної кави. Додати до крему, перемішати.

Збираємо пляцок: корж з кокосовою начинкою – 1/2 крему – корж бізе – 1/2 крему – корж з кокосовою начинкою(кокосом до низу)

Зверху пляцок полити шоколадною помадкою.

0/5 (0 Reviews)