Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
борошно | 600 г |
маргарин | 250 г |
жовтки | 6 шт. |
цукор | 200 г |
сметана | 100 мл |
розпушувач | 10 г |
Сирна начинка | |
сир | 500 г |
цукор | 50 г |
яйця | 2 шт. |
манка | 15 г |
крохмаль | 20 г |
курага | 50 г |
цукор | 200 г |
Макова начинка | |
мак | 150 г |
білки | 2 шт |
цукор | 50 г |
масло | 50 г |
Кокосова начинка | |
білки | 4 шт. |
цукор | 100 г |
кокосова стружка | 100 г |
Горіхова начинка | |
грецькі горіхи | 200 г |
масло | 50 г |
мед | 50 г |
цукор | 40 г |
розпушувач | 10 г |
Крем | |
сік з вишень | 250 мл |
вода | 500 мл |
пудинг вишневий | 2 п(по 40 г) |
масло | 400 г |
вишні у власному соку | 200 г |
Пляцок “Бандерівський” – це сама розкіш! Здається, у ньому одному зібрані всі найкарщі рецепти галицьких пляцків! Це і сирник, і маківник, і горіховець, і бізе…та доповнено смачним насичено-вишневим кремом та вишнями. Це неперевершено смачно та гарно! Звичайно, з цим пляцком треба трохи повозитись і список інгредієнтів не маленький. Але, повірте, воно того варте! Це дуже смачний пляцок, високий та яскравий! Якщо хочете здивувати гостей і спекти пляцок на святковий стіл – тоді пляцок “Бандерівський” саме те, що треба!
Як приготувати
Тісто. Борошно + порошок до печива перетирти з маргарином. Окремо жовтки збити з цукром.Додати до крихти з маргарину і борошна. Додати 100 мл сметани. Замісити густе тісто. Поділити його на 8 рівних частин. 4 ч. покласти в холодильник, 4 – в морозилку (щоб було їх потім легко натирати на терці).
Сирна начинка. Домашній сир змолоти блендером. Додати крохмаль, манку, ванільний цукор, курагу, яйця та все ретельно премішати.
У форму викласти 1 ч. тіста з холодильника, на неї викласти сирну масу. Затерти 1 ч. тіста з морозилки. Випікати 30-40 хв при температурі 180 град.
Макова начинка. Мак запарити, остудити. Додати розтоплене масло, 2 білки, збитих з 50 г цукру, 10 г розпушувача та все перемішати. Викласти на тісто з холодильника, затерти тістом з морозилки. Випікати 30-40 хв при температурі 180 град.
Горіхова начинка. Горіхи порізати. Додати масло, мед, цукор та розтопити все на сковороді, щоб всі компоненти з”єднались. Це приблизно 2-3 хв. Так само викласти карамелізовані горіхи на тісто з холодильника, затерти тістом з морозилки. Випікати 30-40 хв при температурі 180 град.
Кокосова начинка. 4 білки збити з 100 г цукру в густу піну до “стійких піків”. Додати 100 г кокосової стружки, перемішати лопаткою. І викласти кокосову начинку на тісто з холодильника, затерти тістом з морозилки. Випікати 30-40 хв при температурі 180 град.
Крем. 1 скл. соку від вишень та 1 скл. води закип”ятити. Окремо розчинити 2 п. ( по 40 г) вишневого пудинга в 250 мл води. Влити пудинг в киплячий сік, варити помішуючи, до загустіння 3-5 хв. Накрити кришкою, остудити. М”яке масло збивати, по ложці додаючи пудинг.
Збираємо пляцок. Корж з сиром – 1/3 крему – 1/2 вишень – корж з маком – 1/3 крему – корж з горіхами – 1/3 крему – 1/2 вишень – кокосовий корж. Дати настоятись пляцку 12 год.
Смачного! Слава Україні!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!