Пляцок “Амоняк з вишнями”

Інгредієнти:

Тісто
яйця 8 шт.
цукор 1 скл.
масло 250 г
амоній 2 ч.л.
борошно 3 скл.
сметана 1 скл.
какао 3 ст.л.
Начинка
вишні у власному соку 1 л
горіхи грецькі 1 скл.
Крем 
молоко 750 мл
цукор 1 скл.
пудинг ванільний 2 уп.
масло 300 г
Додатково
шоколад 100 г

Це старий добрий рецепт пляцка з вишнями, який зберігся у мене ще здавна))Колись ми  пекли його часто на День Народження, а зараз якось призабули. Постійно з”являються нові інгредієнти і , відповідно, нові рецепти пляцків. Але ж і такі перевірені рецепти інколи дуже навіть доречні.Тут прості та доступні складники, тому виходить досить дешевий пляцок. Крем можна приготувати будь-який Ваш улуюблений. І сметаноковий, і згущенку, і заварний. У мене це простий заварний крем на ванільному пудингу, що на смак нагадує морозиво.

Вцілому, пляцок виходить великий та смачний. Вишеньки та горішки чудово його доповнюють. Спробуйте – дуже смачно та просто!

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто. Яйця збити з цукром. Окремо розчинити амоній у сметані, перемішати та залишити на 10 хв, щоб амоній прореагував і утворилась піниста маса. з”єднати цю масу зі сметаною, перемішати. Додати розтоплене масло(можна маргарин) та перемішати. Додати 3 скл. борошна та замісити тісто міксером. Тісто виходить однорідне, консистенцією, як густа сметана. Розділити його на дві частини. До однієї частини додати 3 ст.л. какао та перемішати до однорідності.

1/2 ч. білого тіста викладаємо у застелену форму. На тісто викладаємо вишні. По вишнях поливаємо решта білого тіста. Робимо це обережно, ложкою так, щоб в результаті вишні “сховались”. Випікаємо при температурі 190 град. 1 год. Гарячий корж виймаємо з форми, охолдоджуємо.

З коричневого тіста печемо 2 однакових коржі. Випікаємо їх при температурі 180 град 25 хв.

Крем. Від 750 мл. молока відлити 1 скл. Розчинити у ній 2 п. ванільного пудингу. До решта молока додати 1 скл. цукру, перемішати, закип”ятити. У кипляче молоко, тоненькою цівкою влити розчинений пудинг, постійно помішуючи.  Варити, помішуючи, ще кілька хвилин до загустіння. Остудити. М”яке масло збити, по ложці додаючи пудинг, до пишної маси.

Збираємо пляцок: коричневий корж – крем – 1/2 скл.горіхів – білий корж з вишнями – крем – 1/2 скл.горіхів – коричневий корж .

Зверху пляцок змастити шоколадом та посипати горіхами. Залишити пропитатись на 12 год.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)