Інгредієнти:
молоко | 250 мл |
дріжджі | 100 г |
борошно | 850 г |
цукор | 200 г |
ванільний цукор | 2 п.(30г) |
масло | 300 г |
яйця | 4 шт. |
сіль | 1/2 ч.л. |
сухофрукти | 200 г |
лимонна цедра | 1 ст.л. |
Глазур | |
---|---|
згущене молоко | 100 г |
білий шоколад | 50 г |
сухе молоко | 70 г |
лим. сік | 1 ч.л. |
Скільки вже печу, не перестаю дивуватись різноманітності рецептів паски, яких зараз в інтернеті безліч. Так і цей рецепт швидкої паски за ніч мене насправді здивував та потішив. Тісто для паски дозрівало в холодильнику цілу ніч та трохи більше! Ніякої опари та вистоювання тіста в теплі не було. Я просто все з”єднала та замісила. Наступного дня вийняла з холодильника, розклала по формах і спекла. Відверто кажучи, думала, що з цього навряд чи вийде щось добре))) Бо до випікання паски завжди підходжу дуже серйозно)) Ніколи не вірила рецептам паски для лінивих. Але в якості експеримента вирішила все ж таки спробувати. І от моє здивування: паска чудово підросла, була волога, пухка, м”якенька та дуже смачна! Такий рецепт паски без замісу ідуже зручнийе для тих, хто не має часу(чи не хоче, не любить) довго возитись з дріжджовим тістом. Також ця паска за ніч є ідеальним рецептом паски для початківців і тих господинь, які печуть її вперше. Також пропоную швидкий рецепт глазурі на згущеному молоці, яку не потрібно ні збивати, ні заварювати. Просто з”єднати всі інгредієнти. Словом, дивіться відео, експериментуйте та не відмовляйте собі і рідним у смачній домашній пасці!
Як приготувати
Порція на 4 паски, загальною вагою 1800 г
У тепле молоко додати дріжджі, цукор, сіль. Перемішати, щоб цукор розчинився. Додати тепле розтоплене масло, яйця кімнатної температури та ретельно все перемішати. Додати просіяне борошно та замісити тісто. Довго місити не потрібно, тільки щоб всі інгредієнти з”єднались. Щільно прикрити харчовою плівкою та поставити в холодильник мінімум на 12 год, а краще на добу. Також це тісто може “чекати” в холодильнику і 2 доби.
Виймаємо з холодильника, тісто збільшилось в об”ємі вдвічі. Змащуємо руки олією ти перемішуємо тісто. Воно нагадує пластилін)))) тверде та холодне. Не лякайтесь, так і повинно бути. За бажанням додаємо сухофрукти та лимонну цедру, перемішуємо. Набираємо тісто у форми, заповнюючи їх на 1/3. Тепер залишаємо тісто в теплому місці, доки воно не збільшиться в об”ємі приблизно у 3 рази! Час залежить від того, наскільки у Вас тепло. Я скористалась для цього висушувачем і мої паски підросли вже за 30 хв. При кмнатній температурі це може зайняти і до 2 год. Маємо рощуміти, що тісто холодне, і потрібно, щоб воно нагрілось та дріжджі “запрацювали”. Також небхідно прикрити форми зверху, аби тісто не підсихало.
Випікаємо при температурі 180 град, приблизно 1 год, залежно від розміру форми. Бажано прикрити паски зверху фольгою, щоб не підгоріли.
Обережно виймаємо з форми, бо паски дуже м”якенькі. Охолоджуємо на лляному рушнику, поклавши пасочки “на бік”.
ГЛАЗУР НА ЗГУЩЕНЦІ. Згущене молоко підігріти в мікрохвильовці, щоб було ледь-тепле(30-40град). Білий шоколад розтопити. Додати шоколад до згущенки, перемішати. Додати сухе молоко та сік лимона, добре вимішати, щоб не було грудочок. Якщо глазур почне застигати, можна підігріти її в мікрохвильовці. Теплу глазур наносимо на верх паски. Прикрашаємо за бажанням.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!