Інгредієнти:
мука | 4 скл. |
молоко | 1 скл. |
дріжджі | 50 г |
цукор | 5 ст.л. |
ванільний цукор | 1 п. |
сіль | щіпка |
олія | 4 ст.л. |
яйця | 2 шт. |
ізюм | 100 г |
посипка для паски | |
Наперододні Великодніх Свят пропоную до уваги сучсним господиням рецепт паски в мультиварці. Сама випробувала. І переконалась, що паска в мультиварці виходить дуже добре. Висока, пухка, смачна! Все, як треба. Готується легко. З даної порції продуктів виходить одна велика пишна паска. В самий раз для мультиварки “Редмонод”(думаю, для інших також). Ні більше – ні менше. В кого невелика сім”я – ідеальний рецепт. Мені ж, чесно кажучи, малувато. Але рецепт пасхи хороший. Готувати пасху в мультиварці зручно тим, що вона не прилипає до форми, не підгорить і не вийде за краї , як це буває у духовці.
Як приготувати
1 скл. молока підігріти до 30-40 град. Розчинити у ньому 50 г свіжих дріжджів. Додати 5 ст.л. цукру, 1 п. ванільки, щіпку солі, 1 скл. муки та перемішати все вінчиком. Залишити у теплому місці на 30-40 хв, щоб утворились бульбашки. Тоді додати 1 яйце, 1 жовток(білок залишити для прикрашання), 4 ст.л. олії та ще 3 скл. муки. За бажанням додати куркуми на кінчику ножа для апетитного жовтого кольору. Замісити тісто. Окремо, добре промити 100 г ізюму, висушити і додати до тіста, вимісити.
Чашу мультиварки змастити жиром. Викласти туди наше тісто для пакси, рівномірно розподілити. Чекати, щоб тісто підійшло не треба. Вмикаємо мультиварку на режим “Випічка” на 1 год 30 хв.
Готову пасху вийняти з форми, остудити та прикрасити білковою глазур”ю.
Білкова галазур для паски: 1 білок збити з 1 скл. цукру-пудри. Змастити зверху паску. Посипати спеціальною кольоровою посипкою для паски чи кольоровим драже.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!