Панеттоне рецепт

Інгредієнти:

молоко 0,5 л
дріжджі 50 г
яйця 3 шт.
цукор 150 г
масло 100 г
мука 4,5 скл.
ізюм 200 г
вино 100 г
ваніль 2 п.
куркума 1 ч.л.
цукати 150 г
ром 2 ст.л.
цедра апельсина з 1/2 шт.
цедра лимона з 1/2 шт.

Панеттоне – традиційна італійська різдвяна випічка. Дуже смачна, схожа на нашу паску. Італійска панеттоне , яку мені доводилось куштувати була дуже ароматизована. Це все, звичайно смачно, але насторожує також те, що довгий час після випікання ця паска не черствіє, а значить містить консерванти.Тому спробуємо відтворити рецепт панеттоне з натуральних інгредієнтів, адаптований до українських продуктів. Ця домашня панеттоне також виходить пухкенька та дуже ароматна, не скажу, що як магазинна, але дуже схожа і вже точно не гірша. Рецепт паски родом з Італії, з моїми змінами. Ним  поділилась одна моя знайома, яка довгий час працювала в цій країні.  Смачна і запашна пасха, з великою кількістю цукатів та ізюму! 

Як приготувати

200 г родзинок промити, залити гарячим вином, накрити кришкою, залишити до вистигання.

Перемішати дріжджі, тепле молоко та цукор до однорідності. Залишити на 15 хв. Додати розтоплене масло, збити міксером. Додати вино з ізюмом, ром, збиті яйця, муку, куркуму, ваніль, цедру з лимона та апельсина, замісити тісто. Місити 5 хв, поки всі компоненти з”єднаються. Вкінці додати цукати. Ще раз все перемішати. Залишити тісто у теплому місці на 2 години, щоб підросло.

Викласти тісто у змащені форми для паски, наповнюючи 1/3 форми. Залишити ще підростати на 30 хв. Випікати у розігрітій до 200 град духовці – 50 хв потім зменшити температуру до 180 град та випікати ще 20 хв.

Італійська паска готова! Смачного!

0/5 (0 Reviews)