Інгредієнти:
молоко | 0,5 л |
дріжджі | 50 г |
яйця | 3 шт. |
цукор | 150 г |
масло | 100 г |
мука | 4,5 скл. |
ізюм | 200 г |
вино | 100 г |
ваніль | 2 п. |
куркума | 1 ч.л. |
цукати | 150 г |
ром | 2 ст.л. |
цедра апельсина | з 1/2 шт. |
цедра лимона | з 1/2 шт. |
Панеттоне – традиційна італійська різдвяна випічка. Дуже смачна, схожа на нашу паску. Італійска панеттоне , яку мені доводилось куштувати була дуже ароматизована. Це все, звичайно смачно, але насторожує також те, що довгий час після випікання ця паска не черствіє, а значить містить консерванти.Тому спробуємо відтворити рецепт панеттоне з натуральних інгредієнтів, адаптований до українських продуктів. Ця домашня панеттоне також виходить пухкенька та дуже ароматна, не скажу, що як магазинна, але дуже схожа і вже точно не гірша. Рецепт паски родом з Італії, з моїми змінами. Ним поділилась одна моя знайома, яка довгий час працювала в цій країні. Смачна і запашна пасха, з великою кількістю цукатів та ізюму!
Як приготувати
200 г родзинок промити, залити гарячим вином, накрити кришкою, залишити до вистигання.
Перемішати дріжджі, тепле молоко та цукор до однорідності. Залишити на 15 хв. Додати розтоплене масло, збити міксером. Додати вино з ізюмом, ром, збиті яйця, муку, куркуму, ваніль, цедру з лимона та апельсина, замісити тісто. Місити 5 хв, поки всі компоненти з”єднаються. Вкінці додати цукати. Ще раз все перемішати. Залишити тісто у теплому місці на 2 години, щоб підросло.
Викласти тісто у змащені форми для паски, наповнюючи 1/3 форми. Залишити ще підростати на 30 хв. Випікати у розігрітій до 200 град духовці – 50 хв потім зменшити температуру до 180 град та випікати ще 20 хв.
Італійська паска готова! Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!