Інгредієнти:
молоко | 750 мл |
цукор | 1 скл |
сіль | 1/4 ч.л. |
олія | 3 ст.л. |
яйця | 2 шт. |
ванільний цукор | 12 г |
дріжджі | 100 г |
куркума | 0,5 ч.л. |
борошно | 1,2 кг |
вишні консервовані | 1 л. |
олія для смажпення | 0,7 л |
Наближаютья Різдвяні свята, тому пропоную свій улюблений простий рецепт папушок з вишнями. Тісто для пампухів вдається пухке, м”яке та ніжне, все в пухирцях. Добре підростає та пампушки виходять дуже смачні. Завдяки тому, що тісто м”якеньке, пампушки можна витискати склянкою і не потрібно їх заліплювати. Це значно спрощує процес приготування. Начинку можна додавати будь-яку Вашу улюблену. Я традиційно на Різдво готую пампухи з вишнями у власному соку, халвою чи маком.
Як приготувати
Молоко підігріти до 30-40 град. Додати цукор, сіль та перемішати. Розчинити дріжджі у молоці. Додати 3 скл. борошна та перемішати до однорідності. Залишити у теплому місці на 20 хв, щоб дріжджі “прокинулись”. Потім додати яйця, олію, ванільний цукор, ще 3 скл. муки , 0,5 ч.л. куркуми для апетитного кольору та замісити тісто. Довго місити не треба, тільки до однорідності. Залишити ще на 1 годину в теплі, щоб підійнялось.
Розкачати тісто товщиною приблизно 1 см. Викласти начинку, прикрити другим шаром тіста та вирізати склянкою пампушки. Дати “підрости” ще 15- 30 хв.
Обсмажити пампухи в розігрітій олії на помірному вогні з обох сторін до золотистого кольору. Викласти на серветку, щоб стік зайвий жир.
За бажанням пампушки з вишнями посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!