Пампушки з вишнями

Інгредієнти:

молоко 750 мл
цукор 1 скл
сіль 1/4 ч.л.
олія 3 ст.л.
яйця 2 шт.
ванільний цукор 12 г
дріжджі 100 г
куркума 0,5 ч.л.
борошно 1,2 кг
вишні консервовані 1 л.
олія для смажпення 0,7 л

Наближаютья Різдвяні свята, тому пропоную свій улюблений простий рецепт папушок з вишнями. Тісто для пампухів вдається пухке, м”яке та ніжне, все в пухирцях. Добре підростає та пампушки виходять дуже смачні. Завдяки тому, що тісто м”якеньке, пампушки можна витискати склянкою і не потрібно їх заліплювати. Це значно спрощує процес приготування. Начинку можна додавати будь-яку Вашу улюблену. Я традиційно на Різдво готую пампухи з вишнями у власному соку, халвою чи маком.

Як приготувати

Молоко підігріти до 30-40 град. Додати цукор, сіль та перемішати. Розчинити дріжджі у молоці. Додати 3 скл. борошна та перемішати до однорідності. Залишити у теплому місці на 20 хв, щоб дріжджі “прокинулись”. Потім додати яйця, олію, ванільний цукор,  ще 3 скл. муки , 0,5 ч.л. куркуми для апетитного кольору та замісити тісто. Довго місити не треба, тільки до однорідності. Залишити ще на 1 годину  в теплі, щоб підійнялось. 

Розкачати тісто товщиною приблизно 1 см. Викласти начинку, прикрити другим шаром тіста та вирізати склянкою пампушки. Дати “підрости”  ще  15- 30 хв.

Обсмажити пампухи  в розігрітій олії на помірному вогні з обох сторін до золотистого кольору. Викласти на серветку, щоб стік зайвий жир.

За бажанням пампушки з вишнями посипати цукровою пудрою.

Смачного!

5/5 (1 Review)