Пампушки з халвою

Інгредієнти:

вода

0,5 л.

дріжджі свіжі

50 г

цукор

0,5 скл.

олія

2 ст.л.

яйце

1 шт

сіль

щіпка

мука

3-4 скл.

халва

300 г

олія для смаження

2 скл

 

Пампушки з халвою. Покроковий рецепт з фото 

На нашому Різдвяному столі пампушки бувають з різними начинками. І з вишнями, і з маком, і з варенням з рози, з сиром, зі сливами. Але я найбільше люблю пампушки з халвою. Цей домашній рецепт я дізналась від свекрухи. Виходять вони пухкими(якими і мають бути пампухи), рум’яними, апетитними. Начинка з халви насправді дуже добре смакує. Такі пісні пампушки люблять всі у нашій родині: від малого – до великого. Спробуйте і Ви!

Як приготувати

Воду злегка підігріти ( до 35 – 40 град). Розчинити у ній дріжджі. Додати цукор, сіль, розмішати. Додати яйце, олію, 1,5 скл муки. Замісити. Вийде рідка суміш. Прикрити серветкою і залишити в теплому місці на 40-60 хв, щоб набухло. Пізніше, додати решту муки і замісити тісто. Ретельно вимісти. Щоб пампушки вийшли пухкими та м’якими, тісто не повинно бути занадто густим. Залишити ще на 1 год, щоб підросло. Після цього розкачуємо, вирізаємо кружечки середнього розміру, кладемо халву (щедро, не шкодуючи), добре заліплюємо, щоб начинка не вилізла під час смаження. Формуємо кульки і залишаємо ще постояти на 20-30 хв. Смажимо у розігрітій олії до золотистого кольору з обох сторін. Викладаємо на серветку, щоб забрати залишки олії. Посипаємо готові пампушки цукровою пудрою(за бажанням). Смачного!

5/5 (1 Review)