Інгредієнти:
вода |
0,5 л. |
дріжджі свіжі |
50 г |
цукор |
0,5 скл. |
олія |
2 ст.л. |
яйце |
1 шт |
сіль |
щіпка |
мука |
3-4 скл. |
халва |
300 г |
олія для смаження |
2 скл |
Пампушки з халвою. Покроковий рецепт з фото
На нашому Різдвяному столі пампушки бувають з різними начинками. І з вишнями, і з маком, і з варенням з рози, з сиром, зі сливами. Але я найбільше люблю пампушки з халвою. Цей домашній рецепт я дізналась від свекрухи. Виходять вони пухкими(якими і мають бути пампухи), рум’яними, апетитними. Начинка з халви насправді дуже добре смакує. Такі пісні пампушки люблять всі у нашій родині: від малого – до великого. Спробуйте і Ви!
Як приготувати
Воду злегка підігріти ( до 35 – 40 град). Розчинити у ній дріжджі. Додати цукор, сіль, розмішати. Додати яйце, олію, 1,5 скл муки. Замісити. Вийде рідка суміш. Прикрити серветкою і залишити в теплому місці на 40-60 хв, щоб набухло. Пізніше, додати решту муки і замісити тісто. Ретельно вимісти. Щоб пампушки вийшли пухкими та м’якими, тісто не повинно бути занадто густим. Залишити ще на 1 год, щоб підросло. Після цього розкачуємо, вирізаємо кружечки середнього розміру, кладемо халву (щедро, не шкодуючи), добре заліплюємо, щоб начинка не вилізла під час смаження. Формуємо кульки і залишаємо ще постояти на 20-30 хв. Смажимо у розігрітій олії до золотистого кольору з обох сторін. Викладаємо на серветку, щоб забрати залишки олії. Посипаємо готові пампушки цукровою пудрою(за бажанням). Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!