Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
молоко | 0,5 л |
дріжджі | 50 г |
цукор | 0,5 скл. |
ванільний цукор | 1 п. |
сіль | 1/4 ч.л. |
олія | 2 ст.л. |
масло | 2 ст.л. |
яйця | 2 шт. |
борошно | 1 кг |
Глазур | |
шоколад білий | 200 г |
молоко | 4 ст.л. |
маршмеллоу | 100 г |
харчовий барвник | |
Глазур | |
кондитерська посипка | |
олія для смаження | 1 л |
Напередодні Різдва пропоную українським господиням рецепт пончиків в глазурі із маршмелоу. Насправді дуже круто виходить! І я, і особливо мої діти, в захваті від цих смачних та яскравих пампушок! Надзвичайно смачно! Рецепт цей прийшов до нас з Америки. Там ці кольорові пампухи називають “донатс” і різноманітно їх декорують. Варіантів глазурі для пончиків є дуже багато. Але, як на мене, саме глазур з маршмеллоу та білого шоколаду є простою в приготуванні, добре “лягає” на смажене дріжджове тісто, не тріскає, не відпадає, не прилипає та не стікає. Крім цього, пампушки з глазурью з маршмелоу виглядають надзвичайно! Ця помадка для пампухів виходить дзеркальна, добре фарбується простими харчовими барвниками. В поєднанні з білим шоколадом, чудово доповнює пухкі та хрусткі донатси. Рекомедую всім спробувати цю смачну та гарну випічку! Я обов”язково приготую пампушки з глазур’ю на Різдвяний стіл. Думаю, що американські донатси чудово пасуватимуть до моїх українських традиційних пампухів та пляцків)))))))
Як приготувати
Тісто. До ледь-теплого молока додати сіль та цукор, перемішати. Розчинити у молоці дріжджі. Додати 2,5 скл. борошна та ретельно перемішати все вінчиком до однорідності. Утворюється тісто, консистенцією, як густа сметана. Залишити його в теплому місці на 30 хв, щоб дріжджі почали бродити і на тісті утворились бульбашки.
Додаємо розтоплене масло, олію, ванільний цукор, яйця, ще 2,5 скл.та замішуємо тісто. Місити потрібно 10-15 хв, щоб тісто стало однією грудкою та відлипало від рук. Заллишаємо його підійматись ще на 1 год.
Тепер розкачуємо шар тіста, товщиною приблизно 1 см. Вирізаємо пампушки діаметром 10-12 см та серединки 2-3 см. Залишаємо ще на 20-30 хв, щоб пампушки підросли.
Обсмажуємо в олії з обох сторін. Олія не повинна бути занадто гарячою, готуємо пампушки на помірному вогні. Виймаємо на паперовий рушник чи серветку, щоб забрати зайвий жир.
Глазур з маршмеллоу. Білий шоколад подрібнити на шмаочки та ледь розтопити в мікрохвильовці. Додати молоко та знову підігріти в мікрохвильовці, щоб шоколад розтопився. Тоді додати маршмелоу та підігрівати 15-20 секунд в мікрохвильовці. Вийняти та перемішати. Так повторювати, доки зефір не розтане та не утвориться однорідна маса. Додаємо харчові барвники, перемішуємо.
Вмокаємо пампушки в глазур. Робимо це швидко, бо глазур швидко застигає. Якщо потрібно, то підігріти глазур можна в мікрохвильовці, додавши 1 ст.л. молока.
За бажанням посипаємо пончики цукровою кондитерською посипкою, тертим шоколадом, кокосовою стружкою, горішками та ін. Глазур на пончиках застигає за кілька хвилин та не прилипає.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!