Оселедець, маринований з оливками

Інгредієнти:

філе оселедця 2 шт.
цибуля 2-3 шт.
оливки зелені 100 г
вода 0,5 л
олія 1 ст.л.
лавровий лист 3 шт.
духмян. перець 5 шт.
оцет 2 ст.л.

Оселедець – смачна святкова закуска. Сьогодні я пропоную дещо її урізноманітниити, додавши зелені оливки та цибулю. Такий варіант закуски з оселедця вже давно прижився у нас на святковому столі. Зелені оливки мають кислинку, яка чудово доповнює оселедець. Ось рецепт  з фото.

 

 

 

Як приготувати

Філе оселедця порізати на порційні шматочки. Цибулю порізати кільцями, або четвертинками (дольками). Викладаємо у банку шарами спочатку цибулю, потім оселедець, потім оливки і так відповідно по черзі. Готуємо маринад для оселедця: в 0,5 л киплячої води додати 1 ст.л. олії, 5 горошин духм”яного перцю, 3 шт. лаврового листя. Зняти з вогню, остудити, додати 2 ст.л. оцту. Залити викладені у банку оселедець, оливки та цибулю маринадом, накрити кришкою та залишити у холодильнику мінімум на 1 добу.

Готову закуску викладаємо на тарілку: окремо оселедець, цибулю та оливки. Всі частини закуски дуже добре смакують. Також можна надягнути це все на шпажки для більш святкового вигляду.

Сачного!

0/5 (0 Reviews)