Інгредієнти:
філе оселедця | 2 шт. |
цибуля | 2-3 шт. |
оливки зелені | 100 г |
вода | 0,5 л |
олія | 1 ст.л. |
лавровий лист | 3 шт. |
духмян. перець | 5 шт. |
оцет | 2 ст.л. |
Оселедець – смачна святкова закуска. Сьогодні я пропоную дещо її урізноманітниити, додавши зелені оливки та цибулю. Такий варіант закуски з оселедця вже давно прижився у нас на святковому столі. Зелені оливки мають кислинку, яка чудово доповнює оселедець. Ось рецепт з фото.
Як приготувати
Філе оселедця порізати на порційні шматочки. Цибулю порізати кільцями, або четвертинками (дольками). Викладаємо у банку шарами спочатку цибулю, потім оселедець, потім оливки і так відповідно по черзі. Готуємо маринад для оселедця: в 0,5 л киплячої води додати 1 ст.л. олії, 5 горошин духм”яного перцю, 3 шт. лаврового листя. Зняти з вогню, остудити, додати 2 ст.л. оцту. Залити викладені у банку оселедець, оливки та цибулю маринадом, накрити кришкою та залишити у холодильнику мінімум на 1 добу.
Готову закуску викладаємо на тарілку: окремо оселедець, цибулю та оливки. Всі частини закуски дуже добре смакують. Також можна надягнути це все на шпажки для більш святкового вигляду.
Сачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!