Інгредієнти:
Білий бісквіт | |
---|---|
яйця | 8 шт |
цукор | 7 ст.л. |
ванільний цукор | 1 ст.л |
мука | 8 ст.л |
порошок до печива | 1 ст.л. |
Коричневий корж | |
мука | 1 скл |
цукор | 3/4 скл |
какао | 3 ст.л. |
сода | 1 ч.л. |
молоко | 1/2 скл. |
олія | 1/4 скл |
яйця | 1 шт |
порошок до печива | 1 ч.л. |
кипяток | 1/2 скл |
Желе | |
вишневе желе | 1 п. |
вода | 200 г |
Пудинговий крем | |
вишневий пудинг | 1 п. |
вишневий сироп | 1 скл |
вода | 1 скл |
масло | 300 г |
Новий пляцок «Вишневий цвіт». Рецепт з фото
Цей новий пляцок робила чоловікові на День Народження. Він м’який та ніжний, має насичений вишневий смак. Пляцок «Вишневий цвіт» виглядає дуже ефектно, завдяки рожевому крему та вишневому желе. І надзвичайно смачний, з вишнями! Пухкий бісквіт, желе, пудинговий крем на вишневому соку. Дуже ароматно та яскраво!Спробуйте і Ви цей смачний рецепт пляцка!
Як приготувати
Білий бісквіт. Білки збити до піни, додати цукор, збити до густоти. Додати жовтки, збити. Додати муку і порошок до печива. Збити на низьких обертах міксера.
Викласти у форму, пекти при 190 град 40 хв. Охолодити. Горизонтально розрізати на дві частини.
Коричневий корж. Окремо розмішати сухі і рідкі компоненти. З’єднати. Додати 0,5 скл крутого кип ятка, все акуратно і швидко перемішати. Тісто буде дуже рідке. Влити його в підготовану форму. Відразу ж поставити у розігріту до 180 град. Духовку. Випікати 40-50 хв.
Желе. 1 п. вишневого желе всипати у банку, залити 200 мл. кип’ятку. Розмішати до повного розчинення грудок. Вилити у форму того ж розміру, що і коржі. Остудити. Розрізати на 4 поздовжні смужки. На пляцок викладати смужками.
Пудинговий крем. 1 скл соку від вишень у власному соку влити у антипригарну каструлю. Додати 0,5 скл води. Поставити на маленький вогонь. Тим часом, розчинити 1 п. вишневого пудингу у 0,5 скл. води. Коли вишневий сік закипить, тоненькою струйкою влити розчинений пудинг, постійно помішуючи, до запустіння. Зняти з вогню. Охолодити.
Збити 300 г масла, по ложці додаючи готовий пудинг. Виходить дуже смачний вишневий крем. Він добре підійде до різних пляцків, тортів, рулетів та іншої святкової випічки.
Збираємо пляцок: Коричневий корж – вишневий крем – вишні – білий корж – вишневий крем – желе – трішки крему знизу коржа для фіксації – білий корж – шоколадна помадка (рецепт тут). Корж, який буде на желе, слід знизу трішки змастити кремом, щоб він «схопився» з желе і не відпадав при нарізанні.
Смачного! І вдалих нових пляцків Вам!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!