Новий пляцок “Айсберг”

Інгредієнти:

Біле тісто
білки 6 шт.
мука 4 ст.л.
крохмаль 2 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
цукор 1 скл.
оцет 1 ч.л.
Темне тісто
яйця 6 шт
цукор 0,75 скл.
какао 3 ст.л
мука 1 скл.
порошок до печива 1 ч.л.
Сирний крем
творог 1 кг
пудинг ванільний 1 уп.
молоко 0,5 скл.
масло 200 г
цукор 1 скл
лимон 1 шт.
жовтки 6 шт.
Додатково
печиво “Колобок” 400 г
білий шоколад  100 г
кокосова стружка 50 г

Цей новий пляцок “Айсберг” дуже ніжний. Біло-коричневий пухкий та м”якесенький бісквіт, сирний заварний крем, бісквітне печиво, білий шоколад та кокосова стружка…все це дуже добре між собою поєднується так, що виходить надзвичайно смачно! Пляцок просто тане в роті! Крім цього, пляцок “Айсберг” виглядає цікаво та оригінально. І приготувати його зовсім не складно. Обов”язково спробуйте, і цей смачний пляцок стане Вашим улюбленим!

Як приготувати

Біле тісто. Білки збити в піну(жовтки залишаємо для крему), додати цукор, збити, додати оцет – збити. Додати крохмаль, муку та порошок до печива, збити на низьких обертах міксера. Викласти тісто у застелену пергамнтом форму і, тим часом, робити темне тісто.

Темне тісто. Білки збити в піну, додати цукор, збити, додати жовтки, збити, додати муку, порошок до печива та какао. Перемішати на низьких обертах міксера.

Темне тісто викласти у форму на біле тісто. Перемішати з допомогою зубочистки. Випікати при температурі 180 град приблизно 50 хв.

Сирна маса. Сир збити блендером. Викласти у антипригарну каструлю. Додати розтоплене масло, жовтки збиті з цукром, цедру з 1 лимона. Все це перемішати і варити на водяній бані, доки маса не стане гарячою(приблизно 60 градусів). Окремо розчинити 1 уп. ванільного пудинга у 0,5 скл. молока та влити у гарячу сирну масу, помішувати до загустіння ще кілька хвилин. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури.

Збираємо пляцок. Корж розрізати на 2 частини. Темнішу частину кладемо внизу пляцка, змащуємо 1/2 крему. На верх викладаємо білу частину коржа та знову змащуємо кремом. У печива (використовуємо печиво “Деліція” чи “Колобок” з білим шоколадом) відрізаємо шматочки так, щоб можна було закріпити його вертикально на пляцку. Поливаємо пляцок розтопленим білим шоколадом та посипаємо білою кокосовою стружкою. Залишаємо в холодильнику щонайменше на 6 год, краще на ніч.

Смачного!

5/5 (1 Review)