Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
борошно | 4 скл. |
порошок до печива | 2 ч.л. |
маргарин | 250 г |
цукор | 1 скл. |
яйце | 1 шт. |
жовтки | 5 шт. |
сметана | 6 ст.л. |
амоній | 1 ч.л. |
Макова начинка | |
мак | 200 г |
цукор | 1 скл. |
яблука(великі) | 3 шт. |
какао | 2 ст.л. |
кориця | 1 ч.л. |
порошок до печ. | 1 ч.л. |
борошно | 1,5 скл |
Сирна маса | |
сир | 1,5 кг |
цукор | 1,5 скл. |
яйця | 2 шт. |
ваніль | 1 п. |
пудинг ванільний | 2 п. |
вода | 0,5 скл. |
Які ж гарні пляцки з рулетами! Справжня краса!Таку випічку печуть переважно на весілля. Вони є прикрасою весільного столу. Рецепти пляцків з рулетами дійсно досить складні. Зазвичай потрібно готувати кілька видів тіста, начинок та кремів. Тільки не тут! Це досить простий рецепт маківника. Тісто, і для коржів, і для рулетів – одне і те ж. І рулети випікаються всі разом, що значно зменшує час приготування. Макова начинка з яблуками та сирний заварний крем роблять пляцок дуже смачним, м”яким та ніжним. Дивіться відео рецепт пляцка з маком та спробуйте приготувати – не пошкодуєте!
Як приготувати
Форма 25*35 см.
Тісто. Муку + прошок до печива посікти з маргарином. Додати цукор, 1 яйце, 5 жовтків, сметану. Амоній розчинити у сметані. Замісити тісто. Розділити його на 5 рівних частин. Залишити в холодильнику на 1 год.
З двох частин тіста спекти 2 коржі. Решта тіста, 3 частини, залишаємо для макових рулетів
Макова начинка. Мак змолоти, запарити, остудити. Окремо потерти 3 яблука, відтиснути сік руками та додатти яблука до маку. Також додати корицю, какао, порошок до печива, все перемішати. 5 білків збити з 1 скл. цукру в густу піну. Додати до макової маси. Перемішати. Додати борошно, премішати.
Зробити 3 рулети з маковою начинкою. Викладаємо їх у форму всі разом та випікаємо при температурі 200 град. 1 год.
Крем. До сиру додати 2 яйця, 1 скл. цукру, 1 п. ванілі та збиваємо все блендером. Підігріваємо сирну масу до гарячого, але щоб не скипіло. Окремо розчиняємо 2 п. ванільного пудинга у 0,5 скл. води. Влити пудинг у гарячий сир, перемішати та варити до загустіння. Остудити крем до кімнатної температури.
Змастити пляцок кремом: корж – крем- рулети – крем – корж – крем. Залишити у холодильнику, щоб пропитався, мінімально на 6 год.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!