Інгредієнти:
маргарин | 150 г |
цукор | 1 скл. |
яйця | 6 шт. |
олія | 4 ст.л. |
мука | 2 скл. |
порошок до печива | 2 ч.л. |
цедра апельсинова | з 1/2 шт. |
какао | 1 ст.л. |
кисіль вишневий | 1 п. 40 г |
мак | 1 ст.л. |
чорнослив | 4 шт. |
Красивий і яскравий весняний кекс “Тюльпан”. В розрізі справді нагадує цю ніжну квітку. Дуже ароматний, завдяки апельсиновій цедрі, чорносливу та киселю. Цей кольоровий кекс стане прикрасою на Вашому святковому столі. Він виглядає багато та оригінально. Крім того, цей кекс ще й дуже смачний – пісочний, запашний, з кислинкою, яку надає кисіль.
Яскарво-весняному настрою присвячується*))
Як приготувати
М’який маргарин збити з цукром. По одному додати жовтки, збиваючи. Тонкою струйкою влити олію, збиваючи. Додати муку з порошком до печива, перемішати все міксером. Окремо збити білки в піну. додати до тіста. перемішати.
Тісто розділити на 4 частини, в окрему посуду кожну. До першої додати цедру з 1/2 апельсина, перемішати. До другої – 1п. вишневого киселю, перемішати. До третьої частини додати 1 ст.л. какао, перемішати. До четвертої – 4 шт. дрібно порізаного чорносливу + 1 ст.л. сухого маку (у мене на фото кекс без маку).
Тепер залишилось викласти тісто так, щоб в розрізі вийшов “тюльпан”. Для цього беремо довгу форму, як на фото. Спочатку викладаємо апельсинове тісто. Ложкою робимо посередині заглибину вздовж форми. Ложку постійно змочуємо в холодній воді, щоб тісто до неї не прилипало. В цю заглибину викладаємо коричневе тісто. Знову робимо ложку заглибину вже в коричневому тісті, у тому ж місці, де і попередню. Кожну частину потрібно добре притискати ложкою до дна форми. Далі так само викладаємо рожеве, а на нього макове тісто. Таким чином, утвориться візерунок, що нагадує тюльпан. Випікаємо кекс при 180-190 град приблизно 1 год. Готовніність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!