Кавові кекси

Інгредієнти:

На 12 штук
мука 1,5 скл
порошок до печива 0,5 ч.л.
сода 1/4 ст.л.
какао 2 ст.л.
цукор 0,5 скл
ванільний цукор 1 ч.л.
кавовий напій Галка “Ранок” 3 ст.л.
молоко 0,5 скл
олія 0,5 скл
яйця 2 шт
йогурт ( кефір чи сметана) 0,5 скл.
Для кавового крему
масло 300 г
кавовий напій Галка “Ранок” 3 ч.л.
какао 2 ч.л.
цукрова пудра 3 ст.л.

Кавові кекси. Покроковий рецепт з фото.

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні у мене смачний кавовий кекс з кавовим масляним кремом. М’якенький, «вологий», з насиченим ароматом кави. Я дуже люблю солодку кавову випічку. Але не завжди можу її готувати, бо в основному, для того, щоб смак кави був відчутний, потрібно додавати досить багато самої розчинної  кави в порошку. Це, на жаль, не дуже корисно для дітей. Але такий простий рецепт кексів, мене зацікав тим, що у ньому не має самої кави, що мені підходить, але, не зважаючи на це, є відчутний мій улюблений кавовий смак. Запрошую і Вас спробувати рецепт кавових кексів без кави))

Як приготувати

Окремо змішати сухі та рідкі інгредієнти. З’єднати. Замісити рідке тісто. Викладати у форми для кексів, наповнюючи приблизно на 2/3 частини. Випікати кавові кекси у розігрітій до 180 град. духовці протягом 30 хв. 

Для кавового крему. М’яке  масло  збити з цукром пудрою, кавовим напоєм та какао.

Коли кекси вистигнуть, покрити кавовим кремом за допомогою кондитерського шприца. Або просто викласти крем на кекси ложкою чи ножем. Смачного!

0/5 (0 Reviews)