Інгредієнти:
квашена капуста | 0,5 л |
картопя | 5-6 шт |
вода | 2,5 л |
цибуля | 1 шт. |
сіль | до смаку |
лавровий лист | 1-2 шт. |
Капусняк – це суп з квашеної капусти. Такий суп є традиційною старовинною стравою на Західній Україні. Завдяки квашеній капусті, капусняк є кисленьким, що мені у ньому дуже смакує. Найкраще його готувати зі свинячим м’ясом. Але під час Великого Посту я готую пісний капусняк, без м’яса. Ця пісна страва підійде також і вегетаріанцям. Крім того, капусняк – дешева страва, і входить до категорії “економні рецепти“.
Як приготувати
Квашену капусту відварити (Не промивати, щоб залишити більше кислоти). Окремо поставити варити картоплю для супу, нарізану кубиками. Коли картопля буде майже готовою, додаємо відварену капусту разом з росолом, в якому вона варилася. Додаємо сіль (якщо потрібно), лавровий лист. Заправляємо цибулею, посмаженою на олії до золотистого. Доводимо все разом до кипіння. Все, пісний суп готовий. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!