Яблучний пляцок “Коломийка”

Інгредієнти:

Тісто
мука 5 скл.
маргарин 250 г
розпушувач 2 ч.л.
цукор 0,5 скл.
яйця 4 шт.
сметана 2 ст.л.
какао 3 ст.л.
Яблучна начинка
яблука 2 кг
маргарин 50 г
цукор 0,5 скл.
кориця 1 ч.л.
ваніль 1 п.
цедра 1/2 лимона
Крем
молоко 1,5 скл
пудинг 1 п.
желе лимонне 1 уп.
кип”яток 0,5 скл.
сметана 400 г
цукор  1 скл.

Цього року осінь багата на яблука, а я – на яблучні пляцки)). Ось ще один смачний та цікавий пляцок з яблук “Коломийка”. Гарний, високий та яскравий. Рецепт мені дуже сподобався. Ніби-то все просто і зрозуміло, інгредієнти звичні та невибагливі. Але дуже гарна комбінація з білого і коричневого пісочного тіста з яблучною начинкою. Все це доповнює ніжний та легкий пудинговий крем з желе та сметаною. Вперше такий готувала, але дуже ним задоволена. В результаті , яблучний пляцок вийшов смачний, не нудний, з кислинкою. Як на мене, дуже достойний рецепт пляцка з яблуками. Чудово підійде до святкового столу!

Як приготувати

Форма 25*35 см.

Тісто. Муку + порошок до печива посікти з маргарином. Додати яйця, цукор, сметану та замісити тісто. Розділити його на 2 частини, одну покласти в холодильник на 2 год. До другої додати какао, добре вимісити, розділити ще на 2 частини та покласти в морозилку на 2 год.

Яблучна начинка. Яблука почистити, потерти. Додати маргарин, цукор, ваніль, корицю, цедру з 1/2 лимона. Тушкувати на малому вогні 20 хв, помішуючи. Остудити.

Половину білого тіста розкачати викласти у форму. На тісто викласти половину яблучної начинки. Зверху на яблука потерти 1 ч. коричневого тіста. Пекти при температурі 190 град 40 хв. Спекти таких два коржі.

Крем. Желе розчинити у 0,5 скл. кип”ятку. 1 скл. молока закип”ятити. У 0,5 скл. молока розчинити пудинг. Влити пудинг у кипляче молоко, помішуючи. Варити ще 5 хв, помішуючи, до загустіння.  Гаряче желе додати до пудинга, перемішати до однорідності. Остудити до кімнатної температури. Сметану збити з цукром у пишну масу. По ложці додавати пудинг, збиваючи.

Один корж змастити 2/3 ч. крему, покласти другий корж. Зверху знову змастити 1/3 крему. Залишити пропитатись в холодильнику на 12 год.

0/5 (0 Reviews)