Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
мука | 5 скл. |
маргарин | 250 г |
розпушувач | 2 ч.л. |
цукор | 0,5 скл. |
яйця | 4 шт. |
сметана | 2 ст.л. |
какао | 3 ст.л. |
Яблучна начинка | |
яблука | 2 кг |
маргарин | 50 г |
цукор | 0,5 скл. |
кориця | 1 ч.л. |
ваніль | 1 п. |
цедра 1/2 лимона | |
Крем | |
молоко | 1,5 скл |
пудинг | 1 п. |
желе лимонне | 1 уп. |
кип”яток | 0,5 скл. |
сметана | 400 г |
цукор | 1 скл. |
Цього року осінь багата на яблука, а я – на яблучні пляцки)). Ось ще один смачний та цікавий пляцок з яблук “Коломийка”. Гарний, високий та яскравий. Рецепт мені дуже сподобався. Ніби-то все просто і зрозуміло, інгредієнти звичні та невибагливі. Але дуже гарна комбінація з білого і коричневого пісочного тіста з яблучною начинкою. Все це доповнює ніжний та легкий пудинговий крем з желе та сметаною. Вперше такий готувала, але дуже ним задоволена. В результаті , яблучний пляцок вийшов смачний, не нудний, з кислинкою. Як на мене, дуже достойний рецепт пляцка з яблуками. Чудово підійде до святкового столу!
Як приготувати
Форма 25*35 см.
Тісто. Муку + порошок до печива посікти з маргарином. Додати яйця, цукор, сметану та замісити тісто. Розділити його на 2 частини, одну покласти в холодильник на 2 год. До другої додати какао, добре вимісити, розділити ще на 2 частини та покласти в морозилку на 2 год.
Яблучна начинка. Яблука почистити, потерти. Додати маргарин, цукор, ваніль, корицю, цедру з 1/2 лимона. Тушкувати на малому вогні 20 хв, помішуючи. Остудити.
Половину білого тіста розкачати викласти у форму. На тісто викласти половину яблучної начинки. Зверху на яблука потерти 1 ч. коричневого тіста. Пекти при температурі 190 град 40 хв. Спекти таких два коржі.
Крем. Желе розчинити у 0,5 скл. кип”ятку. 1 скл. молока закип”ятити. У 0,5 скл. молока розчинити пудинг. Влити пудинг у кипляче молоко, помішуючи. Варити ще 5 хв, помішуючи, до загустіння. Гаряче желе додати до пудинга, перемішати до однорідності. Остудити до кімнатної температури. Сметану збити з цукром у пишну масу. По ложці додавати пудинг, збиваючи.
Один корж змастити 2/3 ч. крему, покласти другий корж. Зверху знову змастити 1/3 крему. Залишити пропитатись в холодильнику на 12 год.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!