Інгредієнти:
На 6-7 тарілок | |
---|---|
стегно індика | 1 шт |
стегно курки | 1 шт |
говяжа голяшка | 1 шт |
сіль | 1 ст.л. |
вода | 2л/1кг |
морква | 2 шт. |
цибуля | 2 шт. |
корінь петрушки | 1 шт. |
корінь селери | 1 шт. |
лавровий лист | 2-3 шт. |
часник | 4-5 з. |
перець мел. | 0,5 ч.л. |
Холодець з індика. Економний рецепт з фото
В цьому рецепті хочу поділитись з Вами, як зробити холодець з індика. Прозорий, смачний і економний. Зізнаюсь, я не любитель холодцю. І тим більше, ніколи не їстиму холодець, який зверху з жиром, як інколи буває свинячий холодець. Але, якщо дотримуватись даного рецепту, то холодець буде прозорий, наче сльозинка, як на фото. І добре застигне. Тут бабусина пропорція, з якої виходить 6-7 тарілок. Продуктів затрачено мінімум, але дуже смачно. І зробити його зовсім не важко. Даний рецепт холодцю підійде навіть тим господиням, які готуватимуть цю страву вперше. Спробуйте!
Як варити холодець
Все мясо добре промити та замочити у холодній воді на 7-8 год. Воду злити, залити чистою, щоб покрила м’ясо. Закип’ятити. Знову злити воду. Всі частини м’яса і каструлю знову ретельно промити від шумовиння. Взагалі, чим краще Ви промиєте м’ясо, тим прозорішим буде Ваш холодець. Це, в принципі, основне, що треба зробити.
Тепер кладемо все у велику каструлю, заливаємо водою, в пропорції: 2 л води на 1 кг м’яса( разом з костями, загальна вага). Солимо за смаком. Точно сказати не можу скільки потрібно солі. Але майте на увазі, що коли холодець тільки починаєте варити, то він має бути на смак недосоленим. Вода зад час приготування википить і страва стане значно солонішою. Я рекомендую додати 1 ст.л. солі (неповну). А коли холодець звариться, досолити за смаком.
Ставимо холодець варитись на маленький вогонь. Навіть закипіти він повинен на маленькому вогні. Так буде значно менше шумовиння і холодець буде прозорий. Я ставлю на мінімальний вогонь, щоб ледь булькало. Коли закипить, збираємо залишки шумовиння. Додаємо цибулю, моркву,корінь селери та петрушки, лавровий лист. Та залишаємо варитись на 6-7 годин. Наприкінці додаємо часник. Я ножем роздушую зубчик і вкидаю цілим. Нехай ще кілька хвилин прокипить з часником
Коли звариться, виймаємо м’ясо з костями. Юшку проціджуємо крізь марлю. М’ясо відділяємо від костей, ріжемо на шматочки, викладаємо на дно глибокої тарілки. Поки ми відділяли м’ясо, юшка трохи охолола. На верху з’явилась плівочка. Легенько її забираємо ложкою. Так холодець буде прозорішим. Юшку перчимо, якщо треба – досолюємо. Розливаємо по тарілках, щоб добре покрило м’ясо. Прикрашаємо за бажанням морквою, зеленню та ін. Кожну тарілку холодцю зверху прикриваємо ще одною тарілкою, щоб не утворювалась жирна плівка. Накритим, залишаємо застигати у прохолодному місці.
Холодець з індика готовий! Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!