Гриби в горщику

Інгредієнти:

На 4 порції:
картопля 1 кг.
відварені лісові гриби 400 г.
копчений свинячий бочок 150 г.
цибуля 2 шт.
яйця 2 шт.
жирні вершки або сметана 2 скл.
вода 0,5 скл.
мука 3 ст.л.
олія 4 ст.л.
сіль,перець за смаком

Гриби в горщику. Покроковий рецепт з фото.

Лісові гриби з картоплею, копченим свинячим бочком, запечені з ніжним вершковим суфле – це моя улюблена страва. Насправді, ДУЖЕ смачно! Цей смачний рецепт грибів у горщику виник шляхом багатьох експериментів із запікання різних страв у духовці. Але, чесно кажучи, поки що, я нічого смачнішого зі страв у глечиках не куштувала. Ароматно, ніжно, ситно, оригінально. Підходить як для святкового меню, так і для повсякденного. Спробуйте і насолоджуйтесь!

Як приготувати гриби в горщику

Картоплю порізати не грубими півкільцями. Посмажити на олії на великому вогні так, щоб з’явилась золотиста кірочка, а в середині залишилась сирувата. У мене це займає кілька хвилин. Цибулю нарізати півкільцями, бочок невеликими шматочками. Посмажити на сковороді з цибулею. Коли бочок трохи підтане, додати відварені гриби і ще посмажити до золотистого. Вершки розмішати з водою, додати яйце і муку, збити до однорідності. Посолити, додати спеції. Викласти у горщики смажену картоплю, потім гриби з бочком та цибулею. Залити вершковою сумішшю так, щоб зрівнялось з грибами. Накрити кришками. Запікати гриби у глечику при температурі 220 С приблизно 30 хв. Смачного!

0/5 (0 Reviews)