Інгредієнти:
На 4 порції: | |
---|---|
картопля | 1 кг. |
відварені лісові гриби | 400 г. |
копчений свинячий бочок | 150 г. |
цибуля | 2 шт. |
яйця | 2 шт. |
жирні вершки або сметана | 2 скл. |
вода | 0,5 скл. |
мука | 3 ст.л. |
олія | 4 ст.л. |
сіль,перець | за смаком |
Гриби в горщику. Покроковий рецепт з фото.
Лісові гриби з картоплею, копченим свинячим бочком, запечені з ніжним вершковим суфле – це моя улюблена страва. Насправді, ДУЖЕ смачно! Цей смачний рецепт грибів у горщику виник шляхом багатьох експериментів із запікання різних страв у духовці. Але, чесно кажучи, поки що, я нічого смачнішого зі страв у глечиках не куштувала. Ароматно, ніжно, ситно, оригінально. Підходить як для святкового меню, так і для повсякденного. Спробуйте і насолоджуйтесь!
Як приготувати гриби в горщику
Картоплю порізати не грубими півкільцями. Посмажити на олії на великому вогні так, щоб з’явилась золотиста кірочка, а в середині залишилась сирувата. У мене це займає кілька хвилин. Цибулю нарізати півкільцями, бочок невеликими шматочками. Посмажити на сковороді з цибулею. Коли бочок трохи підтане, додати відварені гриби і ще посмажити до золотистого. Вершки розмішати з водою, додати яйце і муку, збити до однорідності. Посолити, додати спеції. Викласти у горщики смажену картоплю, потім гриби з бочком та цибулею. Залити вершковою сумішшю так, щоб зрівнялось з грибами. Накрити кришками. Запікати гриби у глечику при температурі 220 С приблизно 30 хв. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!