Глінтвейн рецепт з фото

Інгредієнти:

На 6 порцій
вино червоне напівсолодке 0,75 л
апельсиновий сік 2 скл
цукор 2 ст.л
мед 1 ст.л.
свіжий імбир(дрібно порізаний) 1 шт
палички кориці 2 шт
гвоздика 5 шт
насіння кардамону  5 шт
мигдаль 1/4 скл
родзинки  1/2 скл
горілка, ром чи бренді  1/2 скл

Мій улюблений спосіб готувати «Глінтвейн» походить ще зі Скандинавії. У Північній Європі  глінтвейн називають «Glögg» (у Швеції та Ісландії), «gløgg» -в Норвегії і Данії), а «glögi» в Естонії та Фінляндії. Цей напій родом зі Швеції, але популярний в Скандинавії під час Різдвяних свят.

Напій готується з червоним вином, спеціями (кориця, гвоздика, імбир), апельсиновою кіркою і цукром, родзинками (зазвичай з мигдалем і родзинками)

 Тим не менше, існує безліч версій глінтвейну. Наприклад, з білим чи десертним вином. Іноді цей напій роблять міцнішим, додаючи додатково більш міцний алкоголь. Але є і варіанти безалкогольного глінтвейну, що виготовляється з фруктовими соками.

Кілька років тому відкрила для себе рецепт приготування шведського «Glögg». Якось, під час Різдвяних свят, вперше спробувала глійнтвейн у центрі Львова. Тоді і вирішила дізнатися більше про нього і спробувати зробити свою версію цього напою. Знайшла багато цікавої інформації на шведських клінарних інтернет-сайтах. У курортний сезон в Швеції продаються 6000000 літрів глінтвейну!!! з яких 5 млн літрів це бренд Блоссом. Вино виробляється нібито на основі оригінального рецепту, який винайшли ще в кінці дев’ятнадцятого століття. Детальніше про історію «Glögg» можете прочитати тут – www.swedishop.eu.Спробуйте і Ви приготувати цей надзвичайний Різдвяний напій!

Як приготувати Глінтвейн в домашніх умовах

Закип’ятити 2 склянки апельсинового соку, додати спеції (імбир, корицю, апельсинову цедру, гвоздику і кардамон) і варити протягом 30 хвилин на слабкому вогні.

Процідити сік від спецій через сито. Додати вино і цукор. Нагріти, не доводячи до кипіння.

Гаряче вино налити в келихи і подавати, додавши кілька родзинок і мигдалю.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)