Гаряча закуска з язика

Інгредієнти:

говяжий язик 1 кг
гриби білі 200 г
сир 100 г
горіхи грецькі 2 ст.л.
сметана 1 скл
гірчиця 1 ст.л.

Гаряча закуска з язика. Покроковий рецепт з фото

Телячий чи свинячий язик вважається делікатесом. І це, насправді, продукт для гурманів. Бо з язика можна приготувати як надзвичайно смачні та вишукані страви, так і зіпсувати цей продукт. В цьому смачному рецепті воловий язик в гірчичному соусі, білі гриби, сир та грецькі горіхи. Доволі незвичайне поєднання. Я скуштувала цю гарячу закуску з язика в одному місцевому ресторані, тільки там гриби були мариновані. Вдома спробувала відтворити. Вийшло по-справжньому смачно, я би навіть сказала – шикарно. Тому рекомендую цю гарячу закуску для святкового столу.

Як приготувати

Воловий язик відварити з лавровим листом до м’якості. Занурити у холодну воду і швидко зняти шкіру( в холодній воді зробити це легко). Порізати язик пластинками. На пательню налити олію і трохи посмажити язик до золотистого з обох боків. Додати сметану, гірчицю, сіль та спеції, перемішати. Потушити в соусі кілька хвилин. Викласти язик плоску на тарілку. На язик викласти відварені білі гриби. Полити соусом. Залишити, щоб соус впитався. Перед подачею посипати тертим сиром та різаними грецькими горіхами і поставити у мікрохвильовку, щоб сир розплавився. Споживати гарячим. Смачного!

0/5 (0 Reviews)