Домашній плавлений сир

Інгредієнти:

творог 1 кг
молоко 1 л
яйця 2 шт
сіль 2 ч.л. ( без чубку)
спеції за смаком
сода 2 ч.л. ( без чубку)
масло 1 ст.л

Домашній плавлений сир. Рецепт з фото

Зробити плавлений сир в домашніх умовах зовсім не складно. Ось рецепт з фото смачного домашнього голандського сиру. Приготувати його може кожна господиня із доступних та недорогих продуктів. Додавайте до сиру улюблені спеції, зелень, кмин. Експериментуйте, та кожного разу отримуйте новий смак твердого домашнього сиру. Крім того, приготований з любов’ю,  тільки з натуральних найкращих продуктів, такий плавлений сир буде особливо корисним дітям, навіть самим наймолодшим. А також його можна споживати матусям, які годують груддю та людям, яким потрібне дієтичне харчування.

Як приготувати домашній плавлений сир

Творог розім’яти рукою, щоб не було великих комочків. Покласти в антипригарну каструлю. Залити молоком. Варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, доки сир не почне відділятись від молока і зліплюватись. Молоко стане жовтішим. Але не дайте скипіти. У мене це займає приблизно 15 хв. Відкинути на друшляк, щоб стекла рідина.

На дно антипригарної каструлі покласти масло. Додати відціджений сир, яйця, спеції, сіль, соду. Поставити на маленький вогонь. Варити, постійно помішуючи, доки суміш не стане однорідною і тягучою. Помішувати ложкою, ніби замішуючи тісто. Крупинки творогу повинні розчинитись. У мене це займає приблизно 10 хв. Але цей час також залежить від зернистості і жирності творога. Форму для сиру застелити харчовою плівкою чи целофановим кульком. Гарячу сирну суміш викласти у форму. Охолодити. Витягнути з форми, забрати плівку. Все, смачний домашній плавлений сир готовий. Смачного!

5/5 (3 Reviews)