Домашній квас

Інгредієнти:

вода 5 л
кавовий напій 9 ст.л.
цукор 0,5 л
дріжджі свіжі 50 г
лимонна к-та 12 г

Як же добре у літню спеку втамувати спрагу смачним прохолодним квасом! Пропоную швидкий рецепт домашнього квасу, яким користуюсь вже кілька років. Квас виходить практично такий, як магазинний. Смачний, сильногазований та  з густою пінкою. Спробуйте!

Як приготувати

На 5 л води.

Воду закип”ятити. Додати 9 ст.л. кавового напою Галка “Ранок” та 0,5 л банку цукру. Добре перемішати, щоб розчинились. Остудити до кімнатної температури. Додати 50 г свіжих дріжджів та 12 г (1/2 п) лимонної кислоти. Ще раз все добре перемішати, щоб дріжджі розчинились. Налити квас у пляшки, наповнючи на 2/3. Залишаємо вільне місце для газів. Відправляємо квас у холодильник мінімум на 12 год.

Вуаля -все готово! Насолоджуйтесь!)))

5/5 (1 Review)