Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
варення | 0,5 л |
сметана | 3 ст.л. |
молоко | 1,5 скл. |
яйця | 3 шт. |
цукор | 1 скл. |
олія | 1 скл. |
мука | 4 скл. |
какао | 4 ст.л. |
кориця | 1 ч.л. |
сода | 2 ч.л. |
Крем | |
яблука | 1,5 кг |
цукор | 0,5 скл. |
цукати | 50 г |
Сьогоні у мене рецепт недорогого пляцка з варення. Печу такий досить часто. З різного варення: з яблучного, зі сливового, смородинового…Кожного разу виходить по-різному. Інколи потрібні саме такі рецепти – прості та невибагливі, але незважуючи на це, смачні. Такий рецепт пляцка пригодиться тим, в кого залишилось минулорічне варення, що шкода викинути. Пригутуйте смачний пляцок з варення. Для крему використовуємо яблука, але можна додати будь-який інший крем. На гостину, наприклад, я роблю заварний крем з лимоном. Словом, це універсальний західний пляцок, який сподобається кожному. Ось рецепт з фото. І повірте, такий не соромно і на стіл для гостей поставити. Він виходить високий, м”якенький, вологий і гарний. В наш час – прекрасна альтернатива дорогим пляцкам, або магазинній випічці з ароматизаторами, барвниками та іншою “хімією”.
Як приготувати
Тісто. 0,5 л банка не дуже густого варення(у мене на фото пляцок з сливоого вареня). 3 ст.л. сметани, 1,5 скл. молока, 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 4 скл. муки, 4 ст.л. какао, 1 ч.л. кориці, 1 скл. ізюму, 1 скл. горіхів, 2 ч.л. соди погашеної.
Змішати міксером всі рідкі інгредієнти. Додати соду, погашену оцтом. Перемішати. Додати ізюм, горіхи( за бажанням), муку, какао, корицю. Замісити не густе тісто. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 190 град. 1 год 15 хв. Вийняти з форми, остудити, розрізати на 2 частини.
Крем з яблук. 1, 5 кг яблук, 0,5 скл. цукру, апельсинові цукати – 50 г.
Яблука почистити порізати тоненькими дольками. Викласти на сковороду, додати 1/4 скл. води, цукор та тушити приблизно 30 хв, поки яблука не розваряться і не стануть однорідними. Вкінці додати домашні апельсинові цукати. Рецепт тут. Можна обійтись без них, але цукати надають яблучній масі насичений цитрусовий смак. Тому рекомендую все ж таки їх додати.
На нижній корж пляцка викласти яблучну масу. Верхній корж змастити варенням. Покласти верхній корж на нижній, варенням до низу. Зверху пляцок з яблуками полити шоколадною помадкою.
У мене на фото пляцок зі сливового варення, для змащування використовувала абрикосовий джем з цілими абрикосами (рецепт).
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!