Інгредієнти:
апельсинові шкірки | з 5 шт. |
цукор | 2 скл. |
вода | 1 скл. |
лимонна кислота | 1/4 ч.л. |
цукор-пудра | 1 скл. |
сіль | 0,5 ч.л. |
Цукати з апельсинових шкірок.
Сьогодні пропоную Вам приготувати цукати з апельсинових шкірок. На перший погляд, це не вибаглива страва. Але, повірте, це прекрасне доповнення до смачних десертів. Апельсинові цукати добре додавати до випічки, до дріжджового тіста, до сирника чи сирної запіканки, готувати кекси чи споживати як цитрусові цукерки. Сиропом від цукатів можна пропитувати бісквіти, поливати млинці, оладки, домашнє морозиво чи просто додавати до чаю. Цукати з апельсинових шкірок дуже смачні і надзвичайно ароматні. Крім того, це дуже економний рецепт. Можна сказати, безвідходне виробництво))) Але, справа навіть не в економії. Насправді, порівняно з купленими, домашні цукати набагато ароматніші і натуральні. Якось я купляла цитрусові цукати для Паски. Коли вже все приготувала, розрізала і неприємно здивувалась – вони просто “потекли” кольоровими фарбами…ніякого бажаного смаку і аромату цитрусів не було…Можна тільки здогадуватись з чого такі цукати зроблені. Тому рекомендую Всім хоча б раз спробувати приготувати апельсинові цукати в домашніх умовах. Не пошкодуєте, це точно! А приготувати їх можна за швидким рецептом, не витрачаючи багато часу та зусиль.
Як приготувати
Апельсинові шкірки залити холодною водою так, щоб води було досить багато, приблизно вдвічі покрило кірки. Додати щіпку солі(так гіркота краще виходить). Закип’ятити. Варити 10 хв на маленькому вогні. Відкинути на друшляк, добре промити холодною водою. Так само зробити ще два рази. Тоді апельсинові кірки порізати. Окремо у антипригарну каструлю всипати 2 скл. цукру, додати 1 скл води. Кип’ятити, поки цукор не розчиниться. Вкинути порізані апельсинові шкірки. Додати щіпку лимонної кислоти. Варити, доки сироп не почне гуснути і стане нагадувати карамель. Приблизно 30 хв. Тоді знову відкинути цукати на друшляк. Сироп не виливайте – він дуже смачний! Тоді цукати запанірувати в цукровій пудрі. Викласти все на сито, щоб забрати зайві залишки пудри. Потім цукати викласти на пергамент і сушити у привідкритій духовці приблизно 1 год на мінімальному вогні. Або скористатись висушувачем. Готові цукати ще раз запанірувати в тій же цукровій пудрі. Зберігати такі апельсинові цукати треба у скляінй посуді в холодильнику. Вони можуть зберігатись дуже довго, хоча у мене це було максимально 2 місяці.
Рецепт простого кекса з цукатами
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!