Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
дріжджі свіжі | 50 г |
молоко | 0,5 л |
яйця | 2 шт. |
масло | 1 ст.л. |
олія | 1 ст.л. |
цукор | 2/3 скл. |
мука | 3,5 скл.. |
ванільний цукор | 1 п. |
сіль | щіпка |
Начинка | |
цукор | 2 ст.л. |
какао | 1 ст.л. |
кориця | 1 ст.л. |
Домашні дріжджові булочки з корицею.
Насичений аромат кориці, гарячий шоколад, улюблена книга та краплі дощу за вікном… Насправді, на рецепт цих булочок мене надихнула осіння негода. Коли хочеться поласувати чимось по-домашньому особливим. )) Запашні та пишні! Ось рецепт з фото самих домашніх булочок з корицею.
Як приготувати
Тісто. Розвести дріжджі у ледь теплому молоці. Додати сіль, цукор, яйця, олію, масло та 2 скл муки. Збити міксером до однорідності. Залишити на 30 хв у теплому місці, прикривши серветкою. Після цього, додати решту муки та замісити тісто. Воно повинно бути не надто твердим, бо тоді булочки не будуть пухкими. Залишити ще на 40 хв – 1 год , поки тісто «виросте».
Начинка. Змішуємо 2 ст.л. цукру + 1 ст.л. какао + 1 ст.л. кориці.
Тісто розкачуємо у прямокутник, товщиною приблизно 1 см . Ледь змащуємо олією. Рівномірно посипаємо сумішшю з корицею. Скручуємо рулет. Відрізаємо шматочки товщиною 5 см і ставимо у змащену олією форму. Місце зрізу має бути до низу.
Залишаємо у формі ще на хвилин 15. Змащуємо жовтком. І випікаємо у розігрітій до 200 С духовці 40-50 хв.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!