Інгредієнти:
яйця | 4 шт. |
цукор | 1,5 скл. |
сухі дріжджі | 2 п. (11г) |
масло | 150 г |
мука | 1 кг |
кисле молоко | 0,5 л |
сіль | 0,5 ч.л. |
олія | 2-3 ст.л. |
ваніль | 1 п. |
чорниці | 1-2 скл. |
Булочки з чорницями – це по-справжньому літні дріжджові булочки. Смачна начинка з чорних ягід надає домашнім булочкам чудового літнього смаку та аромату. Соковиті афини, в поєднанні з пухким дріжджовим тістом, не залишать байдужими навіть найвибагливіших! Мої дітки дуже люблять такі булочки з чорницями. Рецепт я дізналась вже давно та печу їх щоліта, коли є свіжі чорниці.
Як приготувати
Дріжджі рочинити в теплому кислому молоці, дати цукор, ванілін, сіль.
Муку розтерти з м’яким маслом, додати яйця. Влити розведені дріжджі. Перемішати. Підсипаючи муку, замісити тісто. В кінці дати олію. Залишити тісто на 2 – 3 години в тплому місці, щоб підійшло.
Для начинки: чорниці перемішати з цукром. На 1 скл. чорниць – 3 ст.л. цукру.
Змастити руки олією та виліпити круглі булочки. Я роблю досить вликого діаметру. В середину щедро додаю чорниць. Але не престарайтесь, бо тоді начинка потече під час випікання. Добре заліплюємо начинку!
Залишити булочки підростати ще у формі на 20 хв. Змастити яйцем. Випікати при температурі 190 град. 50 хв-1 год, доки підрум’яняться.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!