Банани в шоколаді

Інгредієнти:

банани 2 шт.
шоколад 100 г
масло 1 ч.л.
грецькі горіхи 5-7 шт.
кунжут 30 г

Це рецепт смачного та швидкого десерту без випічки. Банани в шоколаді готуються швидко, приготувати їх можуть навіть діти. До речі, цей десерт з банами добре підійде як для романтичної вечері, так і для дитячого свята. Цю страву сміливо можна включати в меню на дитяче День Народження. І Ваша дитина, за бажанням, може брати участь у підготовці святкового столу. Такий десерт з бананів можна урізноманітнити, використавши для паніровки кокосову стружку, солодке драже, мигдальні пластівці, глазуровані пластівці, насіння соняшника та ін. І кожного разу банани в шоколаді виглядатимуть по-новому.

Для десерту на День Валентина, банани в шоколаді – ідеальний варіант. Адже і банани, і шоколад, і грецькі горіхи – це продукти-афродизіаки.

Як приготувати банани в шоколаді.

Банани очистити від шкіри. Порізати. На фото я вирізала “сердечка ”  і “трикутники” з бананів. Можна порізати банани як завгодно. Або ж залишити цілими- на Ваш вибір.

Шоколад + 1 ч.л. масла розтопити у мікрохвильовці. Робити це потрібно у 3-4 заходи по кілька секунд. Кожного разу шоколад помішувати, щоб він прогрівся рівномірно та не скипів.

Тепер нанизуємо банани на зубочистки чи “шпажки”, вмокаємо в розтоплений шоколад, тоді в паніровку. Тацю чи дошку застелити пергаментом і викладати туди готові банаи в шоколаді. Поставити в холодильник на 10-15 хвилин для застигання. Подавати охолодженими.

До речі, цей десерт не можна довго зберігати, бо банани виділяють сік, від якого шоколад стає рідким.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)