Інгредієнти:
На 10 банок 0,5 л | |
---|---|
Баклажани | 4 кг |
перць болгарський | 6 шт |
болгарський перець | 2 шт. |
часник | 200 г |
олія | 0,5 скл. |
оцет | 0,5 скл. |
сіль | 2-3 ст.л. |
цукор | 1 скл. |
Баклажани в аджиці – це простий рецепт закруток на зиму. Мабуть, кожній господині, яка робить консервацію, варто його спробувати. Баклажани по цьому рецепту виходять дуже смачні, не розварені, але м”якенькі і соковиті. Аджика з перцю дуже пахуча, а гостроту в цьому рецепті можна “регулювати” на свій смак. Не любите гострого – часник і перець чилі даєте вдвічі менше. Навпаки, обожнюєте гострі салати на зиму – не шкодуєте перцю чилі і часнику))) Крім того, баклажани в аджиці на зиму дуже добре зберігаються. Всі інгредієнти в цьому салаті прості та доступні, тому виходить економно. Саме те, що треба для заготовок на зиму! З цієї порції баклажанів у мене виходить 10 банок по 0,5 л. готового продукту.
Як приготувати
Перець болгарський та чилі почистити від насіння, перемолоти з часником. Баклажани порізати на 8 частин (крупними дольками). Відварити 5 хв у киплячій воді + 100 г оцту. Оцет потрібний, щоб баклажани не розваились і шкірка у них стала м”якенькою. Увага, не переварити! Тоді, в результаті получаться не баклажани в аджиці, а каша з баклажанів))) 5 хв цілком достатньо! Злити воду.
Далі варимо аджику. До перемеленого перцю додаємо олію, сіль, 0,5 скл. оцту та 1 скл. цукру. Доводимо до кипіння. Сіль пробуємо на смак. Я, цього разу, додала 3 ст.л. “чубаті” солі. Чомусь сіль не солена була ))).
Отже, викладаємо у банки шматочки баклажанів, заливаючи гарячою аджикою. Накриваємо кришками та стерилізуємо 30 хв. Закручуємо та перевертаємо банки верх дном. Кутати не треба.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!