Інгредієнти
- 4 стегенця цесарки
- 1 ціла грудка цесарки
- 300 г печериць
- 50 г тертого пармезану
- 1 невелика цибулина
- 2 черешки селери
- 2 гілочки чебрецю
- 130 г вершкового масла
- 0,5 склянки борошна
- 2 бутони гвоздики
- тертий мускатний горіх на кінчику ножа
- сіль, мелений білий перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Покладіть стегенця і грудку в каструлю, залийте 3 л. киплячої води, доведіть до кипіння, посоліть і зніміть всю піну. Крок 2 У печериць відокремте ніжки від капелюшків. Очистіть цибулину, застроміть в неї гвоздику, покладіть в каструлю з цесаркою разом з ніжками печериць. Крок 3 Селера наріжте крупно і додайте в каструлю. Варіть при слабкому кипінні до м'якості м'яса. Стегенця будуть варитися приблизно 1 годину. Грудка звариться на 15-20 хвилин раніше. Крок 4 Зніміть м'ясо з кісток, дрібно наріжте. Кістки поверніть в бульйон. Поставте бульйон на сильний вогонь і випарити на третину, що займе приблизно 15 хвилин. Процідіть. Крок 5 Наріжте капелюшки печериць на 6-8 частин. У сковороді розтопіть 30 г масла, обсмажте печериці на сильному вогні, помішуючи, щоб випарувалася вся рідина. Перекладіть печериці до м'яса. Крок 6 У сковороду викладіть масло, що залишилося. Коли воно почне злегка корічневеть, всипте борошно, ретельно перемішайте і обсмажуйте, помішуючи, 3 хвилини. Влийте 1,5 л бульйону, перемішайте віночком і варіть, помішуючи, 4 хвилини. Якщо соус робиться дуже густим, підлити ще бульйону. Крок 7 Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом, перемішайте з м'ясом цесарки і грибами. Розкладіть по змазаним маслом порційних формочках для запікання. Присипте пармезаном. Крок 8 Запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 15 хвилин – до золотистої скоринки. Подавайте гарячими, посипавши листочками чебрецю.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!