ЗАПІКАНКА З фаршу З капустою

Уважніше придивіться до & nbsp; цим рецептом. Він & nbsp; вам нічого не нагадує? Ну звичайно, це знайомі всім голубці, тільки не в & nbsp; ледачому, а & nbsp; в & nbsp; суперленівом варіанті.

Інгредієнти

  • 600 г фаршу з яловичини або індички
  • 1 склянка рису
  • 1 кг капусти
  • 1 л подрібнених консервованих помідорів або томатного соусу
  • 1 велика цибулина
  • 6 зубчиків часнику
  • 3 лаврові листки
  • 2 ч . л. цукру
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець
  • сметана для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистіть цибулю і часник і дрібно наріжте. Розігрійте в глибокій сковороді оливкове масло, додайте цибулю і половину часнику і смажте до золотистого кольору. Перекладіть на тарілку. Крок 2 Долийте трохи масла в сковороду і обсмажте фарш, розбиваючи грудочки лопаткою. Додайте обсмажену цибулю з часником і половину помідорів, покладіть рис і влийте 1 стакан води. Додайте лавровий лист, 1 ч. Л. цукру, 1/4 ч. л. солі, поперчіть і перемішайте. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15 хв. Крок 3 Капусту тонко нашаткуйте, покладіть в каструлю і залийте окропом. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варіть 5 хв. Потім відкиньте на друшляк. Крок 4 Решта помідори змішайте з часником і цукром, посоліть і поперчіть. Крок 5 Розігрійте духовку до 175 ˚ С. У глибоку форму для запікання покладіть третину капусти і полийте половиною м'ясної начинки. Викладіть другий шар капусти і ще один шар начинки. Покладіть останній шар капусти і полийте залишилися подрібненими помідорами або томатним соусом, трохи посоліть і поперчіть, якщо необхідно. Крок 6 Щільно накрийте форму фольгою і поставте в духовку на 1,5 год. Готову страву дістаньте з духовки і залиште на 10 хв. Подавайте зі сметаною.

0/5 (0 Reviews)