ЗАЛИВНА ШИНКА

ЗАЛИВНА ШИНКА

Інгредієнти

  • варена пісна шинка – 700 г
  • часник – 1 зубчик
  • перець крупномолотий білий – 1/2 ч. л.
  • петрушка – 5-6 гілочок
  • желатин в гранулах – 25 г
  • горошок зелений консервований – 100 г
  • овочевий бульйон – 400 мл
  • біле сухе вино – 100 мл
  • майонез – 200 мл
  • гірчиця зерниста – 1 ст. л.
  • крес-салат – 50 г
  • часник – 3 зубчики

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ЗАЛИВНА ШИНКА

Шинку нарізати маленькими кубиками. Петрушку промити і подрібнити. Зелений горошок відкинути на друшляк. Крок 2

ЗАЛИВНА ШИНКА

Замочити желатин в половині склянки холодної кип'яченої води і залишити на 20 хв. Крок 3

ЗАЛИВНА ШИНКА

Акуратно змішати кубики шинки , горошок, петрушку і білий перець, перекласти в круглу форму з невисокими бортиками. Крок 4

ЗАЛИВНА ШИНКА

Закип'ятити 200 мл бульйону, додати набряклий желатин і розмішувати, поки він повністю не розчиниться. Влити бульйон і вино, нагріти, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, трохи остудити і перелити в миску. Тримати в холодильнику до тих пір, поки суміш злегка не загусне. Часник очистити, дрібно порубати і додати в бульйон з желатином. Крок 5

ЗАЛИВНА ШИНКА

Влити бульйон з желатином в форму з шинкою. Акуратно струсити, щоб бульйон розподілився рівномірно. Потім поставити форму в холодильник на 5-6 ч або на ніч. Крок 6

ЗАЛИВНА ШИНКА

Приготувати соус. Часник очистити і роздавити. Кресс-салат промити і подрібнити. Збити майонез з гірчицею, додати часник і крес-салат, перемішати. На кілька секунд опустити підставу форми в гарячу воду і перевернути на блюдо сервіровки. Подати заливне з соусом. Можна прикрасити помідорами чері, корнішонами і зеленню петрушки.

0/5 (0 Reviews)