Шинку в цій страві можна замінити скибочками копченої сьомги, а корнішони – листочками естрагону.
Інгредієнти
- 2-3 скибочки нежирної вареної шинки
- 3 ст. л. подрібненої овочевої суміші (морква, ріпа, стручкова зелена квасоля, зелений горошок)
- яйця – 6 шт
- 2 ст. л. мадери
- петрушка рубана
- 7 г желатину
- 2 корнішона
- сіль
Покроковий рецепт приготування
1. Желатин розчинити в мисці з 1 склянкою теплої води, додавши для аромату мадеру. Желе зберегти холодним, але рідким. Яйця варити в мішечок 4 хв. в киплячій воді. Охолодити, очистити і помістити в холодильник. 2. З шинки вирізати 6 гуртків розміром з круглу формочку. Частину, що залишилася шинку дрібно порубати і змішати з овочевим маседуаном і рубаною петрушкою. Корнішони нарізати тонкими кружальцями. 3. У кожну формочку влити шар желе товщиною 3 мм. Форми з желе поставити на 15 хв. в морозильник. 4. Потім в кожну формочку покласти шматочок шинки, на неї – кілька гуртків корнішонів, а зверху – яйце. Навколо яйця, заповнюючи весь вільний простір, викласти овочеву суміш. 5. Якщо желе за цей час затверділо, його треба підігріти, щоб воно знову стало рідким. Влити желе в формочки, щоб воно покривало всю поверхню. До подачі тримати формочки з желе в холодильнику. Щоб вийняти яйця в желе з форми, треба занурити їх в каструлю з теплою водою на 5 сек., Потім провести лезом ножа між желе і бортиком формочки. Різким рухом перевернути формочку на блюдо сервіровки і акуратно зняти зняти її. Подавати яйце в желе на листі салату.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!