ЯЙЦЕ БЕНЕДИКТ ПІД СОУСОМ ОЛАНДЕЗ НА СНІДАНОК

Багато хто погодиться, що це один з найкращих сніданків. На перший погляд готувати складно, але, повірте, це дуже просто. Смачно, ситно і корисно!

Інгредієнти

  • яйце куряче – 2 шт .
  • масло вершкове – 60 г
  • шинка пармська – 1 скибочка
  • хліб білий – 1 кус.
  • сіль, перець – за смаком
  • оцет винний – 1/2 ч. л.
  • масло рослинне – 1/2 ч. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Спочатку потрібно приготувати соус. Від яйця відокремити жовток (білок не потрібний) і покласти його в жароміцних глибоку миску. Вершкове масло розтопити і підігріти в мікрохвильовій печі. Доливати до жовтка тепле масло маленькими частинами і активно збивати віночком. Періодично миску потрібно ставити і підігрівати на водяній бані. Заважати потрібно не зупиняючись, інакше жовток може згорнутися. Коли все прогріється до потрібної температури, соус почне загусати. В кінці його можна трохи посолити і поперчити за смаком і додати буквально кілька крапель винного оцту. Соус по консистенції буде як сметана. Крок 2

ЯЙЦЕ БЕНЕДИКТ ПІД СОУСОМ ОЛАНДЕЗ НА СНІДАНОК

Щоб яйце ідеально пошированние в гарячій воді, воно повинно бути дуже свіжим і бажано не повинно навіть потрапити в холодильник, але таке в міських умовах навряд чи можливо, тому пошированние яйце ми будемо в харчовій плівці. для цього шматок харчової плівки укласти в глибоку піалу, змастити її злегка рослинним маслом і розбити туди акуратно яйце. Краї плівки зібрати і опустити в гарячу воду. Вода не повинна сильно кипіти, але вона повинна бути гарячою і однакової температури. Як тільки білок схопиться добре і на яйце можна натиснути злегка, воно готове. Яйце вариться приблизно 3 хвилини. Крок 3

ЯЙЦЕ БЕНЕДИКТ ПІД соусом ОЛАНДЕЗ нА СНІДАНОК

Поки яйце вариться, на сухій сковороді підсмажити до хрускоту по обидва боки скибочку шинки пармської і потім, на цій же сковороді підрум'янити тост з білого хліба або булочки. Крок 4

Зібрати потрібно швидко. На тарілку покласти тост, зверху хрустку шинку, потім яйце і зверху полити соусом оландез і подавати негайно! Господині на замітку

Щоб яйце ідеально пошированние в гарячій воді, воно повинно бути дуже свіжим і бажано не повинно було навіть потрапити в холодильник, після того, як курка знесла.

0/5 (0 Reviews)